2
Posted 21/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Finale van The Walking Dead vestigt kijkcijferrecord

Hoe doen ze het? Ondanks een trage start heeft het tweede seizoen van The Walking Dead een nieuw record gezet. De laatste aflevering van dit seizoen werd bekeken door zo’n 10,5 miljoen toeschouwers in de VS.
Goed, het is nogal ingenieus berekend, want de kijkcijfers van de herhalingen zijn erbij opgeteld. Maar zelfs zonder deze cijfers komt het aantal kijkers op zo’n 9 miljoen. Wat nog steeds een fantastisch aantal is.

In de leeftijdscategorieën 18-49 en 25-54 heeft The Walking Dead nu dus een record gevestigd. Volwassenen en mannen in deze leeftijdscategorieën keken nog nooit eerder zo massaal naar een tv-programma op een normaal kabelstation.

De kijkcijfers zouden tijdens het derde seizoen weleens door kunnen groeien. De verleidelijke Danai Gurira (Law & Order, Treme) is gecast om de rol te gaan spelen van Michonne. Lezers van The Walking Dead-comicreeks weten dan hoe laat het is. En als nu toch eens 1% van die kijkers een Walking Dead-trade zou oppikken…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar