0
Posted 20/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Steve Niles werkt aan een alternatief voor Diamond Distribution

Diamond Distribution is de enige distributeur die elke maand alle Amerikaanse comics weer verscheept naar jouw lokale stripwinkel. Wat zou er nu gebeuren als deze distributeur kopje onder ging? Het is geen ondenkbaar scenario. De voorbije jaren verhoogde Diamond met enige regelmaat de eisen voor het toelaten van nieuwe titels. Steeds vaker betaalden uitgevers en winkeliers de rekeningen niet of te laat. Dat had zijn weerslag op Diamonds financiële situatie. En dan heb ik het nog niet eens over de zorgen van Diamond-eigenaar Steve Ceppi. Zijn uitgeverij en museum gingen ten onder. Wat zou er gebeuren als hij gedwongen zou worden om Diamond Distribution te verkopen?

Steve Niles

Steve Niles (30 days of night) lag nachtenlang te malen met dit scenario in zijn hoofd. Daarom is hij samen met regisseur/schrijver Matt Pizzolo naar Epitaph Records gestapt om er iets aan te doen. Deze onafhankelijke platenmaatschappij is bij muziekliefhebbers bekend geworden door bands als Pennywise, Weezer en de Dropkick Murphys, allemaal acts die bij hen onder contract staan.

Niles denkt dat comics lijden onder het feit dat er niet zo gek veel over bekend is. Veel mensen hebben nog steeds alle clichébeelden in hun hoofd wanneer ze iets horen over comics. Maar comics is meer dan alleen maar Archie en de superhelden van Marvel en DC. Niles en Pizzolo moeten de laatste puntjes op de i zetten. Maar als de deal rond is dan gaan ze een comicslijn opzetten met creator-owned-werk. Deze comics zullen via Epitaph worden gedistribueerd. Epitaph heeft immers ook een dochteronderneming die gespecialiseerd is in merchandising.
De vraag is natuurlijk of Epitaph in staat is om de comics ook echt op andere plekken te krijgen? Want als ze straks gewoon maar in cd-winkels komen te liggen dan is het lood om oud ijzer. Mocht deze deal rondgeraken is dan zullen we daar zeker iets verder over schrijven…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar