2
Posted 20/03/2012 by Arno in Comics
 
 

Eerste kijk op Green Arrow tv-reeks

Warner Bros. stuurde zonet een eerste foto de wereld in van Arrow, een nieuwe pilot voor het Amerikaanse CW-netwerk omtrent DC‘s superheld Green Arrow. Acteur Stephen Amell (Flashpoint, 90210) vertolkt hierin de hoofdrol als de miljardair/playboy Oliver “Ollie” Queen, die een tweede leven zal leiden als een vigilante/superheld gewapend met pijl en boog. Green Arrow loopt al sinds 1941 rond in de pagina’s van DC Comics, maar maakte pas in 2006 zijn televisiedebuut in live-action in het zesde seizoen van de eveneens op het CW-netwerk uitgezonden Smallville. Hierin werd Ollie gespeeld door acteur Justin Hartley (Chuck) en groeide hij uiteindelijk uit tot één van de belangrijkste personages in deze Supermanreeks.

Arrow zal volgens regisseur David Nutter (Supernatural) in dezelfde lijn liggen als Smallville — waarvoor hij indertijd overigens ook de pilot regisseerde — maar wordt geen spin-off of verderzetting van Ollie’s verhaallijn hierin. Ook zou de nieuwe reeks toch net dat tikkeltje donkerder, realistischer en grimmiger worden. Toch staat er ook hier een ware held in het midden waarmee het publiek kan sympathiseren. Naast Stephen Amell als Oliver Queen zal ook Dinah Laurel Lance — in de comics beter gekend als Black Canary — in de pilot opduiken. Actrice Katie Kassidy (Supernatural) zal de rol van Green Arrow zijn “pretty bird“, die hier aanvankelijk voorgesteld wordt als een advocate, voor haar rekening nemen. DC-fans mogen zich schijnbaar ook verwachten aan optredens van Daily Planet-columniste Cat Grant en Merlyn. Deze laatste is een welbekende aartsvijand van Green Arrow en zowat zijn enige gelijke wanneer het op boogschietkunsten aankomt. Hij zal gespeeld worden door de Broadway-acteur Colin Donnell. In de pilot zullen we echter tot hem voorgesteld worden als Tommy, de beste vriend van Ollie. Iets dat dan weer wel zeer gelijkaardig lijkt te zijn aan de manier waarop ze de relatie tussen Clark Kent en Lex Luthor in de eerste seizoenen van Smallville hebben opgebouwd. Uiteraard zal de tv-show nog in heel wat opzichten verschillen van de mythologie uit de comics, maar de opzet is duidelijk: een doodgewaande Oliver Queen zal na vijf jaar terugkeren naar Starling City (nee, dus niet Star City) en zijn oude leven enigszins opnieuw probeert op te pikken terwijl hij eveneens zijn nieuwe identiteit als de Green Arrow probeert uit te bouwen.

Greg Berlanti en Marc Guggenheim, schrijvers van de Green Lantern-film, zullen instaan voor het script, terwijl Andrew Keisberg (Fringe) mede zal produceren. Het kostuum werd ontworpen door Colleen Atwood, die al enkele Oscars op haar palmares heeft staan met de kostuumdesigns voor de films Chicago (2002), Memoirs of a Geisha (2006) en Alice in Wonderland (2011). Uiteraard draait het hier voorlopig nog maar om een pilootaflevering, maar ik vermoed wel dat er heel wat potentieel in deze reeks kan zitten, en hopelijk denken de hoge bonzen bij WB en de CW hetzelfde.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.