0
Posted 20/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brian Wood gaat twee X-titels schrijven

Eén van de grootste verrassingen van WonderCon 2012 was het nieuws dat Brian Wood (The Massive, DMZ) twee X-titels zal gaan schrijven. Wood is geen onbekende voor de fans van Marvel‘s vrolijke mutanten. In 2000 schreef hij immers al een aantal issues van Generation X.

De X-titels voelen als een thuis voor hem bij Marvel. Wie bekend is met Woods eigen werk weet dat hij bepaalde politieke ideeën heeft. Deze ideeën hoopt hij kwijt te kunnen in Ultimate Comics: X-Men. Hij zal hier de schrijversrol van Nick Spencer (Infinite Vacation, Morning Glories) overnemen. Het Ultimate-universum kent meer vrijheid dan het reguliere Marvel-universum. Hierin wil hij dan het conflict tussen mensen en mutanten op de spits drijven. Nu men weet dat de mutanten hier niet meer zijn dan een creatie van de Amerikaanse regering ontstaat er een beweging met als doel om ze op te pakken en op te ruimen. De mutanten gaan als een groep terugvechten en hun rechten op een menswaardig bestaan opeisen. Kitty Pryde gaat hier een belangrijke rol in spelen.

Wood neemt echter ook de schrijverspen over van Victor Gischler (Punisher, Deadpool).  De adjectiefloze X-Men-reeks in het ‘normale’ Marvel-universum gaat dan ook een hele andere kant op.  De schrijver geeft ruiterlijk toe dat hij geen groot kenner is van continuïteit. Dat geeft echter ook weer wat vrijheden om nieuwe inzichten op te doen. De X-Men worden hier een soort politiedienst die de hele wereld overvliegen om conflicten tussen mens en mutant op te lossen.

Ultimate Comics: X-Men #13 en X-Men #30 zullen zijn eerste nummers zijn. Beide comics liggen in juni in de winkel.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar