0
Posted 19/03/2012 by Arno in Comics
 
 

The Punisher in space

Toen Frank Castle zijn gezin zag neergemaaid worden in een maffiaoorlog, zwoer hij om alle misdaad hardhandig af te straffen als de vigilante genaamd The Punisher. Het verhaal is welbekend, maar Marvel gaat er spoedig een nieuwe draai aan geven in de vierdelige minireeks Space: Punisher. Ja, je leest het goed, Frank Castle zegt ditmaal de donkerste hoekjes van menig grimmige metropool vaarwel en begint zijn éénmansoorlog… in de ruimte!

Space: Punisher werd dit weekend aangekondigd op Marvel’s Amazing Spider-Man Panel tijdens WonderCon 2012. Het verhaal zal zich buiten de reguliere Marvel-continuïteit afspelen, in een universum dat grotendeels zal bestaan uit ruimtekolonies en intergalactische federaties met klinkende namen als de imperialistische Avengers Federation en de Six Finger Hand, de criminele organisatie die schijnbaar verantwoordelijk zal zijn voor de dood van Frank zijn familie. Doorheen de reeks zal The Punisher zich een weg banen doorheen de ruimte en een hoop lijken achter zich laten. Zo liet Marvel ons al weten dat bekende slechteriken als Ultron, Red Skull en Magneto voor de gelegenheid ook een kosmische make-over zullen krijgen. Ook een reusachtige versie van de Hulk zal een rol spelen en deze werd alvast omschreven als de “Moby Dick” van het verhaal.

Space: Punisher zal geschreven worden door Frank Tieri (Marvel vs Capcom 3) met tekeningen van Mark Texeira (Ghost Rider), het creatieve team dat in 2005 ook al de miniserie Hercules op ons losliet. Op het eerste zicht doet de opzet van Space: Punisher me alvast enorm hard denken aan eerdere miniseries en one-shots waarin Frank Castle op een killing spree gaat doorheen het Marvel-universum (zie o.a. Marvel Universe vs The Punisher en de wel zeer duidelijke The Punisher Kills the Marvel Universe). Het grote verschil is natuurlijk dat alles zich nu zal afspelen in de ruimte, een wel heel ander speelterrein voor de heer Castle. Toch is het iets dat best nog interessant kan zijn, want bij Marvel weten ze wel hoe ze grootschalige kosmische verhalen moeten vertellen. En als de werkelijke Punisher in het gewone Marvel-universum transformaties tot een engel der wrake of tot het monster FrankenCastle kan overleven, wat is dan nog een astronautenpakje in een alternatieve tijdlijn? Space: Punisher verschijnt in juli.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.