1
Posted 19/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

En de nieuwe Captain Marvel is…


Vorige week teasde Marvel de terugkeer van één van hun grootste helden: wie kruipt er in de rol van de nieuwe Captain Marvel?

Het afgelopen weekend bevestigde de uitgeverij op WonderCon 2012 de eerdere geruchten: de eer gaat naar niemand minder dan Carol Danvers. De voormalige Ms. Marvel krijgt ten gevolge van de gebeurtenissen in Avengers vs X-Men een promotie. Ze wordt de nieuwe Captain en krijgt zelfs een nieuw officieel ogend kostuum. Het kostuum werd ontworpen door Jamie McKelvie (Phonogram, Suburban Glamour) die zich liet inspireren door de uniformen van de luchtmacht. Hiermee lijkt Marvel ook deels de lijn van DC te gaan volgen. Daar werd Power Girl recent geherintroduceerd en haar kostuum bleek een stuk vrouwvriendelijker te zijn gemaakt. Haar decolleté valt immers niet meer te zien en bij deze geldt voor de voormalige Ms. Marvel nu hetzelfde voor haar benen en billen. De grote twee uitgevers beginnen zich dus enigszins te schikken naar de kritiek dat ze teveel zouden cateren voor de fanboys. Marvel pakt het meteen goed aan want ze hebben de pitch van Kelly Sue DeConnick (Osborn, Marvel Girls) gebruikt om deze nieuwe serie van de grond te krijgen. Er staat dus nu ook een vrouw aan het roer bij deze comic.

DeConnick is aan het stoeien gegaan met het concept ‘vliegen’. Het draait om het magische aspect van vliegen en het gevoel van optimisme dat daarbij hoort. Ze hoopt ook dat deze comic het stereotype kan doorbreken dat comics met vrouwelijke helden binnen een paar jaar van het toneel verdwijnen. Hoewel ze zeker nieuw gebied wil gaan verkennen hoeven comiclezers ook weer niet te wanhopen. Fans van Ms. Marvel kunnen zich opmaken voor een weerzien met oude bekenden. Zo zullen veel van haar vrienden terugkeren en ligt een confrontatie met Mystique nu al op de loer.

Het eerste nummer verschijnt in juli. Het tekenwerk zal worden verzorgd door Dexter Soy (Army of Two). De covers zijn van de hand van Ed McGuinness (Superman/Batman, Deadpool).

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar