1
Posted 17/03/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Warner Bros. haalt filmrechten op stripheld Mandrake the Magician binnen

Strippagina van 30 oktober 1938, getekend door Phil Davis

Hoe het met jou zit weet ik niet, lieve lezer, maar ik kan je vertellen dat ik nog niet eerder had gehoord van Mandrake the Magician. Deze goochelaar bestrijdt al sinds 1934 met zijn hypnotische krachten de misdaad in de pagina’s van diverse Amerikaanse kranten. Volgens enkele fanatieke liefhebbers zou Mandrake zelfs de eerste superheld zijn. En Warner Bros. heeft nu dus de filmrechten van deze strip gekocht.

Mandrake komt uit de koker van Lee Falk. Deze tekenaar was ook verantwoordelijk voor het bedenken van een andere klassieke held: The Phantom (die midden jaren ’90 zijn filmdebuut maakte, waarna het genre een aantal jaren weg zou kwijnen).

Mandrake the Magician mag nu enigszins in de vergetelheid zijn geraakt, maar op zijn hoogtepunt lazen ruim 100 miljoen lezers zijn avonturen (en die van The Phantom). De comiclezer kan soms nog een geestelijke afstammeling van Mandrake bewonderen in de pagina’s van DC Comics. Zatara, de vader van Zatanna (die inmiddels haar vader qua bekendheid en populariteit is voorbijgestoken), was indertijd geïnspireerd op de stamvader van de stripillusionisten.

Warner Bros. wist met een ander oud personage, Sherlock Holmes, twee hits te scoren. Ze willen dezelfde formule nu op Mandrake the Magician toepassen. Daarom zijn ze nu op zoek naar schrijvers die in staat zijn om een eigentijdse versie van Mandrake te bedenken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar