0
Posted 15/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Robert Kirkman promoot Terry Moore in The Walking Dead

Robert Kirkman (The Walking Dead, Haunt) staat al langer bekend als een voorstander van creator-owned comics. Het liefst bij Image Comics natuurlijk, want dat is toch de uitgeverij waar hij een partner is. Maar hij kan ook verder kijken dan de catalogus van Image. Dat zal hij bewijzen in The Walking Dead #95. Hierin biedt hij de ruimte aan zijn collega Terry Moore (Echo, Strangers in Paradise) om zijn serie Rachel Rising te promoten door middel van een preview achteraan de issue.

Rachel Rising is een horrorserie die Moore uitgeeft onder de vlag van zijn eigen uitgeverij Abstract Studios. Hierin wordt het personage Rachel wakker en ziet ze haar eigen lijk liggen. Ze weet niets meer over de moord of wat er daarvoor gebeurd kan zijn. Haar geheugen laat haar in de steek. Ze zal dus zelf het raadsel rondom haar dood moeten oplossen, zodat ze wraak kan nemen op de juiste persoon.

In zijn voorwoord voor de preview schrijft Kirkman dat Terry al heel lang een held voor hem is. Hij is een fan van Terry Moore’s werk en bewondert de wijze waarop hij in staat is geweest om zijn succes op een eigen onafhankelijke manier te bereiken. Moore vindt het natuurlijk geweldig dat Kirkman hem wil helpen met het promoten van zijn comic. Maar het is geen truc om zijn titel naar Image te halen. Hij blijft zijn eigen comic uitgeven.

The Walking Dead #95 verschijnt op 28 maart. Diezelfde dag verschijnt ook de eerste paperback van Rachel Rising, getiteld The Shadow of Dead, in de winkel. Als de preview je bevalt dan kan je dus  meteen de eerste trade meenemen. Handig!

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar