0
Posted 13/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Marvel start met Augmented Reality

In de Texaanse stad Austin is het jaarlijkse terugkerende SXSW Interactive Festival weer bezig. Op dit festival komen veel mensen en bedrijven bij elkaar die een rol spelen in de zogenaamde nieuwe media. Dit jaar had Marvel Comics er ook een stand. Ze hielden een presentatie over Infinite Comics en Marvel AR, hun nieuwe digitale initatieven.

De uitgever brengt een Augmented Reality App uit waarmee de lezer meer uit zijn of haar gedrukte comics kan halen. Als Marvel het wil dan brengen ze op diverse pagina’s speciale codes aan. Wanneer je nu je smartphone of tablet (met QR-scanner, uiteraard) boven de pagina houdt zullen er speciale features worden geactiveerd. Op sommige pagina’s zou het zomaar kunnen dat er speciale commentaar begint te spelen. Advertenties starten de bijbehorende commercial of een trailer voor een nieuw te verschijnen comicreeks. Brainfreezers krijgen nu misschien wel een déjà vu? Want ja, het artikel over de sprekende cover van Valiant is natuurlijk ook een voorbeeld van zo’n augmented reality.

Marvel neemt het digitale vlak steeds serieuzer. Daarom starten ze met een nieuwe imprint (dochterlabel) die door het leven zal gaan als Infinite Comics. De comics die onder deze imprint zullen verschijnen zijn alleen digitaal verkrijgbaar via Comixology. Deze imprint zal aftrappen met een nieuwe comic omtrent Nova die wordt gemaakt door Stuart Immonen (Ultimate Spider-Man, Fear Itself) en Mark Waid (Daredevil, Kingdome come). Geen kleine jongens dus. De Nova-comic is eveneens een tie-in voor het Avengers Vs X-Men-event. Er zullen nog twee titels volgen die inhaken op dit event. Deze comics zijn ook echt gemaakt om optimaal te profiteren van het digitale medium. De creatievelingen van Marvel hebben dus nu de optimale controle over de manier waarop tekeningen en tekst worden geleverd.

Voor Infinite Comics werd intensief samengewerkt met Mark Waid. De schrijver heeft zich de voorbije jaren ontpopt als een voorvechter van digitale comics. Hij is druk bezig met een aantal eigen digitale comics die later dit jaar zullen verschijnen. Hij had nog iets gemeen met Marvel. Een belangrijke inspirator voor hun digitale avonturen is het werk van de Fransman Yves Bigerand. Voor de nieuwsgierigen onder jullie is hier een link naar zijn pagina op DeviantArt. Hierop is een voorbeeld te zien van Bigerands visie betreffende digitale comics. De Fransman zal overigens ook één van de nieuwe digitale comics voor zijn rekening nemen. Marvel noemt al deze krachtpatserij de Marvel ReEvolution. Wie doet er mee?

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar