3
Posted 13/03/2012 by Malkavian in Comics
 
 

Kapow! 2012 plaatst Scott Snyder, Warren Ellis en Joe Quesada op de gastenlijst

Vorig jaar verraste Mark Millar (Civil War, Kick-Ass) met een zeer interessante beurs in het hartje van Londen. We kregen toen een waslijst van namen over ons heen met als kers op de taart Chris Hemsworth (Thor) en Tom Hiddleston (Loki) uit de Marvelblockbuster Thor.

Kapow! Comic Con zal op 19 en 20 mei, 2012 terug neerdalen uit Millarworld en brengt enkele van zijn goden mee.

Scott Snyder: De Boy Wonder van DC Comics op het moment. Hij maakt een van de beste Batmanverhalen van de laatste jaren met Greg Capullo (Haunt, Spawn), laat het gras wel heel raar groeien in Swamp Thing en stilt zijn drang naar bloed in het prachtige American Vampire.

Warren Ellis: The Internet Jesus himself. Warren Ellis behoort tot mijn persoonlijke favoriete schrijvers, met een oeuvre waar menig schrijver jaloers op zou zijn. Ellis heeft de gave om zowel voor eigen rekening als voor grote Marvel- of DC-reeksen het beste van zichzelf te geven. Transmetropolitan, The Authority, Planetary, Ministry of Space, Gravel, RED, Iron Man: Extremis, Ultimate Human, Thunderbolts, Secret Avengers, … de lijst loopt nog flink door.

Joe Quesada: Moet ik deze naam nog aankondigen? Iedereen die al enkele jaren comics leest kent deze naam. Voor de nieuwelingen, deze man zorgde ervoor dat Marvel een van zijn bekendste en populairste periodes heeft doorgemaakt in de afgelopen 10 jaar, want sinds 2000 was Quesada Editor-in-Chief bij het House of Ideas. Sinds 2011 is hij Chief Creative Officer of Marvel Entertainment.

Sara Pichelli: Niet iedereen kan zeggen dat ze een nieuwe Spider-Man vorm geven en er elke maand nieuw leven in blazen. Sara kan dit met Miles Morales, de nieuwe Ultimate Spider-Man. Iets wat nog meer uitzonderlijk is dat ze een van de weinige vrouwelijke artiesten is die op zo’n grote titel zit, of zelfs in de comicsindustrie aan het werk is. Daarvoor alleen zou deze Italiaanse schoonheid gelauwerd mogen worden, dus ga haar zeker eens een handje schudden op Kapow!

Charlie Adlard: Ik hoop dat Charlie graag zombies tekent want sinds de voorbije zeven jaar werkt hij samen met Robert Kirkman aan het fel bejubelde The Walking Dead.

De volledige lijst van de Kapow!-gasten voor 2012 kan je vinden op hun site.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian