1
Posted 11/03/2012 by Killian in Comics
 
 

Gratis downloadcode bij alle comics van Marvel

In een persbericht met de klinkende titel “Marvel verdubbelt de waarde van al zijn best verkopende superheldencomics” liet de uitgeverij gisteren weten dat er, vanaf juni van dit jaar, bij elke comic van $ 3,99 een code zal zitten om gratis een digitale kopie te downloaden. Wie de papieren versie koopt, krijgt meteen ook de mogelijkheid om de comic via de Marvel-app op de iPad of Android Tablet de lezen.

Bij onder meer Avenging Spider-Man en Ultimate Comics zat al langer zo’n downloadcode, en het succes daarvan heeft Marvel doen besluiten om het initiatief uit te breiden naar al hun reeksen.

We zijn altijd op zoek naar manieren om de wereld van de print en digitale media dichter bij elkaar te brengen,” zegt Peter Philips van de afdeling Digitale Media bij Marvel. “De positieve reacties van zowel fans als verkopers maken duidelijk dat deze codes klanten op regelmatige basis naar de winkels kunnen halen,” aldus David Gabriel, SVP voor Sales.

Dit initiatief laat zien dat digitale comics de shops niet noodzakelijk pijn hoeven te doen, maar net een incentive kunnen betekenen om comics te kopen. Bovendien is dit ook een goede manier om digitale piraterij tegen te gaan: lezers zijn niet meer aangewezen zijn op illegale omwegen om een (volgens de Belgische en Nederlandse wetgeving voorts volstrekt legale) digitale kopie van hun comics te bemachtigen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.