8
Posted 10/03/2012 by Malkavian in Comics
 
 

Striplegende Jean Giraud, alias Moebius, is gestorven

De Franse striplegende Jean Giraud, beter bekend als Moebius, is deze ochtend op 74-jarige leeftijd overleden. Dit bericht staat op Europa1, een Franse nieuwssite. Het bericht zou bevestigd zijn door zijn vrouw en dochter.

Jean Giraud had de kracht om zijn tekenstijl aan te passen aan het genre dat hij wou vertellen. Het ging van extreem realistische en gedetailleerde tekeningen (Blueberry) tot bijne de klare lijn stijl van Hergé (L’Etoile). Hij gebruikte een meerdere pseudoniemen (Giraud, Moebius, Gir) om de verschillende stijlen te typeren. Giraud werkte ook mee aan de vormgeving van verschillende films zoals Alien, The Abyss , WillowTron en The Fifth Element (waar de Moebius-stijl enorm aanwezig was). Vele tekenaars hebben hem als een grote invloed genoemd. Een ware meester in de beeldvorming.

Brainfreeze wenst de familie veel sterkte toe.

 

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian