0
Posted 10/03/2012 by Koen in Comics
 
 

Film over diefstal Action Comics #1 in de maak

Op de site van The Hollywood Reporter lazen we dat er bij het Canadese entertainmentbedrijf Lionsgate een komische film in de steigers staat over enkele nerds die de diefstal van Nicolas Cage‘s exemplaar van Action Comics #1 plannen.

Het verhaal, dat zal worden geschreven door scenaristen Robert Ben Garant and Thomas Lennon (Night at the Museum, Taxi) is gebaseerd op waargebeurde feiten.  In 2000 werd Cage van zijn waardevolle comic beroofd.   Na 11 jaar dook het klassieke boekje, met erin de eerste verschijning van Superman, terug op in een kluisje dat iemand via een veiling had gekocht in San Fernando Valley, Los Angeles.  Nicolas Cage nam de woorden ‘goddelijke voorzienigheid’ in de mond en sprak de hoop uit dat het erfstuk vlug terug bij zijn familie kon komen.  Zoveel emotionele waarde hechtte de man echter toch niet aan zijn comic aangezien hij die niet veel later verkocht voor het recordbedrag van 2.161.000 dollar.

Het script wordt geschreven in de hoop dat Nicolas Cage zichzelf zal willen spelen, hoewel de makers zelf de kans hierop momenteel zeer klein inschatten.  Garant and Lennon brachten vorig jaar een boek uit over hun schrijfervaring in Hollywood: Writing Movies for Fun and Profit: How We Made a Billion Dollars at the Box Office and You Can, Too!

De inhoud van Action Comics #1 zal volgend jaar dan nog eens in de bioscopen te bekijken zijn wanneer Man of Steel wordt uitgebracht.

 

 

Comments

comments


Koen

 
avatar
Notorious comic geek – Brugge