2
Posted 07/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Wordt Shadowman de derde hernieuwde Valiantreeks?


Op hun Tumblr-blog laat Valiant Comics een nieuwe teaser zien. Als we kijken naar het personage dat erop staat dan moet dat wel de Shadowman zijn. Mogen we er vanuit gaan dat dit — na X-O Manowar en Harbinger — de derde hernieuwde Valiant-serie wordt?

Om eerlijk te zijn denk ik van wel. Shadowman is zowat de meest succesvolle property van Valiant Comics geweest. In 1999 werd hij door de toenmalige Valiant-eigenaar Acclaim Entertainment verwerkt in een populaire videogame. De gecombineerde verkopen van de game voor de PC, Dreamcast, N64 en Sony Playstation kwamen uit op 2 miljoen stuks in totaal, waardoor het personage een cultstatus bereikte. Het vervolg Shadow Man: 2econd Coming zou alleen op de Playstation 2 verschijnen en ook uitgroeien tot een heuse hit. Acclaim ging echter helaas ten onder. Valiant volgde het softwarehuis spoedig naar de ondergang.

Wie is Shadowman? Wel, er waren in feite enkele drie reeksen rond verschillende personages die de mantel aannamen. Maar de bekendste hiervan was toch Jack Boniface. Deze jazzmuzikant wordt op een nacht aangevallen en blijft gewond achter. Na de aanval merkt hij dat er iets in hem is verandert. Elke nacht stroomt zijn lijf vol met kracht en gaat hij de straten op, zoekend naar het kwaad om te bestrijden.

Ach, laat ik niet moeilijk doen.  We mogen er vanuit gaan dat Valiant bij een eventuele nieuwe serie gewoon weer gaat voortbouwen op de ideeën van twintig jaar geleden. Dat hebben ze bij X-O Manowar en Harbinger tenslotte ook gedaan, en zullen ze zeer zeker ook doen bij deze Shadowman.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar