3
Posted 07/03/2012 by Koen in Comics
 
 

David Mazzucchelli ontstemd over nieuwe editie Batman: Year One

David Mazzucchelli (Asterios Polyp) laat zich op de site van The Comics Journal uiterst negatief uit over de op 14 maart te verschijnen herdruk van het door hem getekende Batman: Year One. Vorige week ontving hij een exemplaar die hem doet hopen dat niemand het zal aanschaffen. Voor de in 2005 verschenen luxe editie had hij maanden met redacteur Dale Crain gewerkt aan wat in zijn ogen de definitieve versie was. De binnenkort te verschijnen versie doet dat allemaal teniet en heeft een nieuwe cover die verwijst naar de dvd van de afgeleide animatiefilm. Het thans gebruikte glanzende papier is de tekenaar ook een doorn in het oog. Maar wat hem nog het meest deed ontstellen zijn de kleuren die van beschadigde, wazige digitale bestanden zouden komen en het door zijn vrouw, Richmond Lewis (Rubber Blanket), met de hand geschilderd werk totaal verpesten. Mazzucchelli moedigt iedereen die er al voor betaald heeft aan om zijn exemplaar op te sturen naar DC met de vraag om ​​terugbetaling. Hij heeft brieven en e-mails gezonden naar zowel de top van DC als de redacteur die verantwoordelijk is voor de special editions, maar tot op heden is een antwoord uitgebleven.

Wat daarentegen de komende IDW Artist’s Edition van de uit 1987 daterende moderne Marvelklassieker Daredevil: Born Again betreft, verklaart Mazzucchelli al van in het begin betrokken te zijn geweest met het project, zelf de scans van de originele pagina’s leverend.

De versie van 2005

De versie van 2012

   

Comments

comments


Koen

 
avatar
Notorious comic geek – Brugge