0
Posted 05/03/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Sony voorziet Bloodshot-film van fondsen

Het is jammer dat de artikelenreeks Top 20 films met een verrassend comicverleden is afgelopen. Want deze toekomstige film had er prima tussen gepast. Schrijver Jeff Wadlow wist op basis van één script de filmstudio’s van Sony ervan te overtuigen om de filmrechten van de comic Bloodshot te bemachtigen. Als je deze comic niet kent, dan zij het je vergeven. Begin jaren negentig stond deze titel even in de spotlights toen Valiant Comics op zijn hoogtepunt was. Naderhand zouden de comic en de uitgever in het grote niets verdwijnen.

Bloodshoot is het verhaal van Angelo Mortalli, een moordenaar van de maffia die er door zijn clan wordt bijgelapt. Hij denkt ze te slim af te zijn en verdwijnt in een getuigen­beschermings­programma. Helaas, de FBI-agent die hem moet beschermen heeft een eigen agenda. Mortalli wordt misbruikt als proefkonijn. Men injecteert hem met nanites, kleine computertjes die zijn hersenen en lichaam verbouwen om van hem de ultieme killer te maken. Mortalli ontsnapt, maar zijn geheugen is weg, dus is hij vooral op zoek naar meer informatie over de persoon die hij ooit was. En hij zal wraak nemen op iedereen die hem heeft verraden.

De comic was relatief kort in de handel. Niet veel mensen kennen hem nog. Maar Wadlow is van een generatie die met deze comics is opgegroeid. Hij was een Valiant-fan en heeft op eigen initatief het script geschreven. Vervolgens legde hij de contacten met het huidige Valiant en de producent Original Film. Zij lieten het script aan Sony zien waarna ze een deal sloten. Dit initiatief legde Wadlow geen windeieren. Hij heeft naar verluid een bedrag gekregen ergens tussen de 450.000 en 1 miljoen dollar.

Het is wachten op meer informatie over de film.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar