3
Posted 05/03/2012 by Arno in Comics
 
 

De cast van de Ultimate Spider-Man animatiereeks breidt uit

Terwijl in het Ultimate Marvel-universum de rol van Spider-Man al enkele maandjes wordt vertolkt door de nieuweling Miles Morales, zal in de Ultimate Spider-Man-animatiereeks nog steeds Peter Parker — gespeeld door stemacteur Drake Bell —  de vertrouwde webslinger van dienst zijn. Inmiddels wordt ook al duidelijk dat hij helemaal niet alleen in het superheldenleven staat, want Marvel stuurde de afgelopen week concept art door van enkele bekende en minder bekende helden die ook in de reeks te zien zullen zijn. Al deze helden zullen — net zoals Spidey zelf — min of meer in dienst worden genomen door de organisatie S.H.I.E.L.D. en haar opperhoofd Nick Fury (Chi McBride), die ditmaal uiteraard weer werd gebaseerd op acteur Samuel L. Jackson. Een ander leuk weetje is dat acteur Clark Gregg, die S.H.I.E.L.D.-agent Coulson speelt in de verschillende Marvelfilms, zijn rol ook opnieuw in deze animatiereeks zal opnemen. Hij zal echter niet alleen voor S.H.I.E.L.D. werken, maar ook de directeur worden van de middelbare school waar Peter Parker en zijn vrienden naartoe gaan. Spider-Man co-creator Stan Lee heeft hier ten slotte dan weer een leuk rolletje als Stan de conciërge.

We weten al dat er in de serie een kleine rol is weggelegd voor Tony Stark, alias Iron Man (gespeeld door Heroes-acteur Adrian Pasdar), maar Peter zal als Spider-Man ook bijgestaan worden door vier andere tienerhelden. De eerste hiervan is Iron Fist, een meester in kung-fu en één van de beste vechtersbazen ter wereld. Het draait ditmaal niet om een Daniel, maar een jongere “Danny” Rand. Danny zal bijgestaan worden door zijn Heroes for Hire- en New Avengers-partner Luke Cage, alias Power Man. Brian Michael Bendis, schrijver van de Ultimate Spider-Man– en New Avengers-reeksen alsook een consulent, producer en schrijver voor de animatiereeks, is natuurlijk in de wolken dat hij opnieuw mag spelen met de dynamiek tussen Danny en Luke, ook al zitten beide heren nog in hun tienerjaren.

Iron Fist is echter niet de enige vechtkunstenexpert in het team, ook de White Tiger doet mee. Er zijn in de comics al verschillende versies van de White Tiger geweest, maar in de animatiereeks wordt gegaan voor de jonge Ava Ayale, het vijfde personage dat de rol vervult. In de comics is zij de zus van Hector Ayala, de allereerste White Tiger, en werd ze recentelijk ingeschreven in de Avengers Academy. In Ultimate Spider-Man zal zij het enige vrouwelijke lid van het team worden, maar zeker en vast haar mannetje kunnen staan. Haar reflexen en lenigheid moeten immers niet onderdoen voor deze van Spidey zelf.

Het vierde en voorlopig laatste lid van het team wordt de intergalactische politieagent Nova. Het draait hier echter niet om de oorspronkelijke Nova Richard Rider, die zich pas vrij recentelijk in de comics heroïsch opofferde om het universum te redden, maar om Sam Alexander, een ander lid van het Nova Corps. Sam wordt alvast omschreven als het heethoofd van de groep.

Ultimate Spider-Man zal vanaf 1 april te zien zijn op Disney XD. Hieronder vind je de concept art voor de vier nieuwe personages. En… voor moest het nog niet duidelijk genoeg zijn, zijn deze uiteraard allemaal eigendom van Marvel.

Iron Fist

 

Power Man

White Tiger

Nova

 

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.