3
Posted 04/03/2012 by Arno in Comics
 
 

Ontdek DC’s nieuwe karakterdesigns voor Earth 2!

In mei zal DC van start gaan met de tweede golf van The New 52. Zes huidige titels zullen verdwijnen, terwijl zes nieuwe reeksen hun plaats zullen innemen. Hiervan is de grootste ongetwijfeld Earth 2, door James Robinson (Starman, JSA) en Nicola Scott (Birds of Prey, Wonder Woman), waarin de eerste parallelle wereld van het DCnU zal worden geïntroduceerd. Een cover voor het eerste nummer kregen we al, maar deze week postte DC elke dag een nieuwe Earth 2-schets, voorzien van enkele sappige weetjes, op hun blog The Source. Wij hebben ze alvast voor de gemakkelijkheid allemaal even op een rijtje gezet.

Toen de oorspronkelijke Earth-2 in de jaren ’60 aan het DC-multiversum werd toegevoegd, werd deze bevolkt door de superhelden die nog in de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten: de Justice Society of America, ‘s werelds allereerste superteam. Onder hun leden vonden we onder meer Jay Garrick, de oorspronkelijke Flash, en Alan Scott, de eerste Green Lantern, maar ook 20 jaar oudere versies van Superman, Batman en Wonder Woman. Regelmatig viel het voor dat de helden van de Justice Society een interdimensionele team-up hielden met hun “opvolgers” uit Earth-1: de Justice League. Algemeen kon worden gesteld dat de wereld van Earth-2 symbool stond voor klassiekere helden uit een iets simpelere tijd, waar goed en kwaad nog duidelijk van elkaar konden worden onderscheiden.

In de DCnU-versie van Earth 2 daarentegen, zal het er echter — volgens de informatie die van de week al is doorgesijpeld — ietwat anders aan toe gaan. De hernieuwde Earth-2 zou de thuisplek worden van helden die bijna alles verloren hebben en haast op de rand van de afgrond staan. Wat heeft hen zo ver gedreven? We weten al dat Jay Garrick en Alan Scott zullen terugkeren, maar de nieuwe Earth 2 zal ook de thuisbasis worden voor wel heel andere, verbitterde versies van enkele grote DC-kleppers. Laten we ze eens bekijken.

(klik om uit te vergroten)

Batman

“Wie zal Batman, om het leven van zijn dochter te redden, vermoorden?”, is de hoofdvraag die Earth 2-editor Pat McCallum ons stelt. De Dark Knight van Earth 2, hier te zien in een schets van Jim Lee (Justice League, WildCATS), is duidelijk al iets donkerder, grimmiger en pragmatischer dan zijn reguliere counterpart. Hoewel zijn eskrimastokken eerder deden vermoeden dat het om Dick Grayson, aka Nightwing, zou gaan onder het masker, laat McCallum ons weten dat er wel degelijk een Wayne onder de cape en cowl verborgen zit. Bruce, Damian, of misschien nog iemand anders? Al doet het feit dat hij een dochter heeft wel meteen denken aan Bruce Wayne, die in de oorspronkelijke versie van Earth-2 uiteindelijk een dochter kreeg met Catwoman.

(klik om uit te vergroten)

Robin

Helena Wayne zal ook op deze Earth 2 de dochter zijn van Batman. Nieuw is dat zij niet meteen de rol van The Huntress zal oppakken, maar werd opgeleid door haar vader tot de perfecte Robin (hier te zien in een schets van Justice League International-artiest Kevin Maguire)! Helena Wayne viel al als The Huntress te bewonderen in haar eigen minireeks, maar waarom ze nu precies vertoeft in het reguliere DCnU-universum zullen we pas te weten komen in World’s Finest, eveneens een nieuwe reeks waarin ze de spotlight deelt met niemand minder dan…

(klik om uit te vergroten)

Supergirl

In het DCnU zagen we Karen Starr (aka Power Girl) al terug in de spoedig stopgezette reeks Mister Terrific. Dankzij deze design van Kevin Maguire weten we dat ze effectief afkomstig is van Earth 2, waar ze aanvankelijk de rol van Supergirl vervulde. De nicht van Superman wordt omschreven als het vrolijkste lid van de groep, maar — net zoals het geval is met haar beste vriendin Helena Wayne — blijven ook haar motieven in het DCnU een mysterie. In World’s Finestzal ze echter opnieuw haar beter bekende identiteit als Power Girl aannemen.

World's Finest #1, met Power Girl en The Huntress (klik om uit te vergroten)

 

 

En ja hoor, daar bij DC hebben ze eindelijk haar befaamde en ietwat beruchte (niet dat het mij ooit leek te storen) “boob window” gesloten.

 

 

 

 

(klik om uit te vergroten)

Wonder Woman

Wanneer we geïntroduceerd worden tot de gebeurtenissen op Earth 2, zal duidelijk worden waarom Wonder Woman de laatste der Amazones is en vastberaden is om haar zusters ten alle koste te wreken. Jim Lee is verantwoordelijk voor deze schets, waarin Diana duidelijk al haar rol als ambassadrice achterwege laat en als een werkelijke krijgersprinses wordt afgeschilderd.

 

(klik om uit te vergroten)

Superman

Ook op Earth 2 wordt Superman aanzien als de grootste kampioen van de superheldengemeenschap. Hiermee draagt hij echter wel een enorme last op zijn schouders. Daarbovenop komt dan nog eens het feit dat hij in deze wereld zijn geliefde Lois Lane niet heeft kunnen redden van een gewisse dood. De vragen waarmee editor Pat McCallum ons achterlaat zijn “hoe ver kan je de man van staal buigen vooraleer hij breekt?” en “wat kan hem ertoe aanzetten om te doden?”. De design is alweer van de hand van Jim Lee.

Het klinkt allemaal alweer heel interessant en deze Brainfreezer is nu toch wel zeer benieuwd hoe schrijver James Robinson — die met zijn bejubelde werk op JSA en de “klassieke” versie van Earth-2 tenslotte geen vreemde is tot de parallelle wereld — deze  schijnbaar zeer donkere herinterpretatie verder zal uitdiepen. Earth 2 #1 en World’s Finest #1, door Paul Levitz (Legion of Super-Heroes), George Pérez (Wonder Woman) en Kevin Maguire, zullen in mei in de winkelrekken liggen, maar vallen uiteraard nu al te pre-orderen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.