0
Posted 04/03/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Jonathan Hickman vertrekt bij de Fantastic Four en FF

Met een kort persbericht meldde Marvel het vertrek van schrijver Jonathan Hickman (The Nightly News, Secret Warriors) op Fantastic Four en FF. Fantastic Four #611 en FF #23 zullen de laatste issues van Hickmans bejubelde run worden. Deze delen verschijnen in oktober.

De eerste issue van Jonathan Hickmans run was Fantastic Four #570, dat in 2009 verscheen. In de drie jaar die daarop volgden slaagde Hickman erin om Marvel’s eerste familie weer iets van de glans terug te geven die de titel in geen jaren meer heeft gehad. Hickman was er zelf in ieder geval vrij stellig over:

Het scheppen van Bentley de Wizard-kloon, het schrijven van de kinderen en de Council of Reeds bracht me veel plezier. Maar ik ben vooral trots op het feit dat de lezers weer over de comic begonnen te praten.

Na de (tijdelijke) dood van teamlid Johnny Storm werd de serie even stopgezet om plaats te maken voor de eveneens door Hickman geschreven titel FF (Future Foundation), die ruimte bood aan de uitvergrote cast van de Fantastic Four. De hoofdreeks keerde terug met haar 600ste issue, en de hernieuwde populariteit van beide reeksen zorgde er ook voor dat Marvel genoeg vertrouwen kreeg in Hickman om ook FF als een tweede titel te laten verderlopen. Natuurlijk deed Jonathan Hickman het niet allemaal in zijn eentje. Tekenaars als Dale Eaglesham (JSA), Steve Epting (Captain America), Nick Dragotta (Vengeance) en Barry Kitson (Empire) hielpen hem mee om van de Fantastic Four en de Future Foundation alweer een succes te maken.

Hij wilde eigenlijk iets eerder stoppen met de titels. Maar tijdens het schrijven werd hij een beetje verliefd op de FF. Er waren echter nog wat kleine verhaallijntjes die hij moest afronden, dus het was geen probleem om iets langer te blijven. Sterker nog, zijn run zal eindigen op het punt dat hij in 2009 al had bedacht.

Terwijl Jonathan Hickman ook zijn andere lopende reeksen bij Marvel, Ultimate Comics: The Ultimates en SHIELD, zal verlaten, wordt hij één van de vijf schrijvers van Marvel’s Avengers Vs X-Men en zal hij spoedig starten met The Manhattan Projects, zijn nieuwe reeks bij Image.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar