0
Posted 01/03/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

Cowboy Ninja Viking film naar Universal, Marc Forster regisseert

Cowboy Ninja Viking is de naam van een actievolle miniserie geschreven door A.J. Lieberman (Batman: Gotham Knights, Harley Quinn) met tekenwerk verzorgd door Riley Rossmo (Green Wake, Proof) die in 2009 het levenslicht zag bij uitgeverij Image.

De reeks vertelt het verhaal van Duncan die lijdt aan DIS, dissociatieve identiteitsstoornis. Vanwege zijn aandoening wordt hij onderdeel van een overheidsexperiment onder leiding van psychotherapeut Dr. Sebastian Ghislain. Personen met een meervoudige persoonlijkheidsstoornis worden door hem gerekruteerd en getraind om zo een geheim team van dodelijke contraspionage-agenten genaamd Triplets op te richten. Zoals de naam al doet vermoeden heeft elke agent drie alter ego’s met elk hun eigen specialisatie. In het geval van Duncan : Cowboy, Ninja en Viking. Meer ga ik hier niet uit de doeken doen, maar lees gerust onze review hier op Brainfreeze.

Toen in de herfst van 2010 bleek dat Disney de rechten voor de reeks had gekocht werd het nieuws met heel wat opgetrokken wenkbrauwen ontvangen. Meer nog omdat het schrijversduo Rhett Reese en Paul Wernick voor het script zou gaan zorgen. Zij die niet weten over wie ik het heb: beide heren zijn verantwoordelijk voor het script van onder andere Zombieland en de, nog steeds te verschijnen, Deadpool-film.

Inmiddels zijn we twee jaar verder en lijken ze bij Disney (eindelijk) in te zien dat het bronmateriaal niet echt onder hun familievriendelijke noemer lijkt te vallen. In de vuilbak ermee .. of toch maar niet?

De vriendelijke mensen van Universal hebben besloten het project over te kopen en een nieuwe thuis te geven onder de hoede van regisseur Marc Forster. Momenteel is Forster nog bezig de verfilming in te blikken van Mark Brooks’ boek World War Z: An Oral History of the Zombie War, met Brad Pitt in de hoofdrol. Eind dit jaar zal deze in de cinema verschijnen, waarna Forster de pre-productie voor Cowboy Ninja Viking in gang kan zetten.

Wordt zonder twijfel vervolgd…

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar