1
Posted 28/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Valiant Comics introduceert de pratende comicbookcover

X-O Manowar poster

Valiant Comics keert na een afwezigheid van 20 jaar weer terug als uitgever. En wie de recente Previews-catalogus voor mei 2012 doorbladert weet dat hierin het eerste nummer van de hernieuwde X-O Manowar wordt aangekondigd. De uitgeverij met wortels in de jaren negentig brengt dan ook een speciale cover uit. Dit keer draait het echter niet om een plaat van een toptekenaar, maar om een cover die kan praten! Nu klinkt dat als iets heel duurs, maar ze hebben bij Valiant een hele simpele oplossing gevonden. De cover bevat een QR-code die je kan scannen met je smartphone. Daarna kan je hem boven een speciaal punt op de cover houden waarna het personage begint te praten.

Vanaf deze week zullen er speciale promotieposters worden verzonden waarmee winkeliers de lezers kunnen laten kennismaken met deze techniek. Het is binnenkort ook mogelijk om de poster in pdf-vorm te downloaden vanaf de Valiant-site.

De Chief Creative Officer Dinesh Shamdasani zegt hierover: “Valiant’s QR Voice Variant is niet alleen een innovatie op comicsgebied maar ook een prima prikkel voor winkeliers om hun klanten te stimuleren. We denken dat deze mix van drukwerk en digitaal een potentiële ervaring oplevert die fans willen ondergaan.” Zijn collega Warren Simons, executive editor, denkt dat de technologie een enorm potentieel heeft: “We kunnen onze personages letterlijk een stem geven“.

Gelukkig hoeven we niet te wachten tot woensdag om de poster in actie te zien. Bekijk het onderstaande filmpje maar…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar