2
Posted 28/02/2012 by Killian in Comics
 
 

Nieuw van Image: Bedlam van Nick Spencer en Riley Rossmo

Gisteren konden we jullie een lijstje presenteren van nieuwe stripreeksen die eraan komen bij Image Comics. 2012 wordt het jaar waarin “de eeuwige derde” koplopers Marvel en DC het vuur aan de schenen legt. Daartoe hebben ze een hoop topschrijvers en -tekenaars binnengehaald die nieuwe kwaliteitsreeksen zullen gaan maken.

Madder Red door Riley Rossmo

Veel meer viel er vooralsnog niet te melden. Het is belangrijk voor Image om buzz te creëren en gaande te houden, willen ze niet overschreeuwd worden door de Big Two. De informatie die wordt vrijgegeven is daarom beknopt, soms vaag, en aangeboden onder exclusiviteit voor de grote Amerikaanse nieuwssites, in dit geval onze collega’s bij Comic Book Resources (CBR).

De eerste die met CBR sprak over zijn nieuwe serie, was Nick Spencer. Het doorslaande succes — zowel kritisch als commercieel — van Morning Glories heeft ervoor gezorgd dat hij nu in één adem genoemd wordt met gevestigde waarden als Grant Morrison en Mark Millar. Zelf spiegelt hij zich aan Brian K. Vaughan (Y: The Last Man, Ex Machina) en Robert Kirkman (Invincible, The Walking Dead).

Spencer heeft dus ambitie, en dat blijkt ook uit de opzet voor zijn nieuwe serie Bedlam. Hij belooft een psychologische thriller, een diepgaande karakterstudie en een reflectie op de sociale omstandigheden in industriesteden die langzaam ten onder gaan.

Philip Press door Riley Mossro

Het verhaal gaat over Madder Red, een van de ergste moordenaars die Bedlam ooit gekend heeft. Nadat hij werd gevat en ontoe­rekenings­vatbaar werd verklaard, ondergaat hij een experimentele behandeling in een psychiatrische instelling. Hij wordt genezen verklaard en vrijgelaten. Hij krijgt een nieuwe identiteit onder de naam Philip Press en ondergaat daartoe plastische chirurgie. De donkere kant van de menselijke ziel heeft nog steeds een aantrekkings­kracht op hem, en hij begint seriemoorden en criminaliteit te bestuderen. Uiteindelijk wordt hij aangenomen als consultant bij de politie. Niemand heeft er een idee van wie hij werkelijk is…

Het belooft geen gemakkelijk leesvoer te worden, vertelt Spencer:

“Deze man is je ankerpunt in het verhaal, onze protagonist. Maar telkens je dichterbij komt, wordt je herinnerd aan alle pijn die hij heeft veroorzaakt — en vergis je niet: het is vreselijk. Dit is niet zomaar een schurkachtige anti-held. Hij was een verdorven, wrede psychopaat.”

De toon van de reeks (die niet toevallig op Halloween gelanceerd wordt) zou deels geïnspireerd zijn door Christopher Nolans Dark Knight-universum. Het concept van maskers als identiteiten en statements was wat Spencer hierin vooral aantrok. Maar, zo merkt hij hierbij op, “dit is geen verhaal over superhelden en superschurken, maar over stammen en klassen”.

Voor de tekeningen werd Riley Rossmo gevraagd. Spencer zegt al lang een fan te zijn van zijn werk, en liet zich bijzonder positief uit over Rossmo’s arbeidsethos en unieke stijl. De covers worden verzorgd door Walter O’Neal. De previews van CBR zien er alvast zeer veelbelovend uit. Het wordt uitkijken naar Halloween.

Teaser van Walter O'Neal

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.