0
Posted 28/02/2012 by Arno in Comics
 
 

Eerste kijk op Superman vs The Elite: DC’s volgende animatiefilm

Met de release van de animatiefilm Justice League: Doom op Blu-Ray en DVD deze week, krijgen we traditiegetrouw ook een eerste kijk voorgeschoteld op de volgende telg in de DC Universe Animated Original Movies-reeks. Superman vs The Elite staat gepland voor een release in de lente en DC Entertainment stuurde recent een eerste officiële beschrijving, enkele screenshots, karakterdesigns en de voorlopige box art de wereld in.

Superman vs The Elite is een adaptatie van het prijswinnende verhaal What’s So Funny About Truth, Justice & The American Way? van Joe Kelly (JLA, Steampunk), Doug Mahnke (Green Lantern, Final Crisis) en Lee Bermejo (Batman: Noël, Joker) dat voor het eerst verscheen in Action Comics #775 uit 2001. Stemacteur George Newbern (Justice League, Justice League Unlimited) zal in de film opnieuw de man van staal vertolken, terwijl Lois Lane zal worden ingesproken door tv-actrice Pauley Perrette (je kent haar misschien beter als Abby uit NCIS). De officiële beschrijving luidt als volgt:

The Elite, een team super krachtige antihelden, staat erom bekend dat ze hun vijanden doden. Ondanks hun populariteit en publieke goedkeuring, weet Superman dat ze het verkeerd voorhebben en ze dankzij hun methodes meer kwaad dan goed aanrichten. De spanningen tussen de twee escaleren en leiden uiteindelijk tot een gigantisch duel op de manen van Jupiter, waar Superman hardhandig wordt gedwongen om hen te tonen dat brutaal geweld zelden positief kan uitdraaien.

Action Comics #775: de inspiratie voor de film

De oorspronkelijke comic uit 2001 was een tegenreactie op de brutale, gewelddadige, proactieve, maar enorm krachtige antihelden die rond de eeuwwisseling zeer populair waren; helden die er niet voor terugdeinsden om hun handen vuil te maken om de wereld te redden en voor wie elk doel de middelen heiligde. Methodes die uiteraard recht tegenover deze van Superman zelf staan (hij wordt immers niet voor niets weleens een Big Blue Boy Scout genoemd). Zo werden de leden van The Elite en hun leider — de telepathische, telekinetische, kettingrokende en vooral zeer Britse Manchester Black — gebaseerd op The Authority, de Wildstorm-reeks die in 1999 werd opgestart door Warren Ellis (Transmetropolitan) en Bryan Hitch (The Ultimates).

Enkele leden van The Elite maakten sinds hun eerste verschijning nog een korte comeback als deel van een proactieve, black-ops-versie van de Justice League (in de twaalfdelige Justice League Elite). Manchester Black leidde achteraf nog een versie van de Suicide Squad en keerde later alweer terug voor een ultieme rematch met Superman (in Superman: Ending Battle). Toch blijft What’s So Funny About Truth, Justice & The American Way? met hun bikkelharde gevecht tegen de man van staal (en zijn waarden) waarschijnlijk het bekendste optreden van het team. Naast de grootschalige actiescènes bevatte de comic ook een belangrijk moreel dilemma waarvoor elke superheld weleens komt te staan: “Hoe ver zou je gaan om de wereld te beschermen van schurken, zonder hierbij zelf de schurk te worden?”

Hieronder zie je naast Superman, Lois Lane en Manchester Black ook nog de geanimeerde karakterdesigns voor Elite-leden Coldcast (een ex-bendelid met elektromagnetische krachten), Hat (voorzien van, jawel, een magische hoed) en Menagerie I (een Puerto Ricaanse wiens lichaam gebonden is aan een buitenaardse bewapende levensvorm). Doug Mahnke zijn donkere, grauwe tekenstijl uit de comic is echter ver te zoeken. Men lijkt met deze designs voor de film dus voor een iets lichtere, meer cartooneske toon te gaan.

Superman Vs The Elite verschijnt pas in de late lente, maar een eerste trailer wordt spoedig verwacht. Alvast benieuwd geworden naar de comic? Action Comics #775 is nog steeds verkrijgbaar in de eerste trade paperback van Justice League Elite en in de nieuwere edities van de bundeling Superman: The Greatest Stories Ever Told volume 1.

Superman

The Elite: Coldcast, Manchester Black, Hat en Menagerie I

 

Clark Kent

Lois Lane

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.