3
Posted 26/02/2012 by Arno in Comics
 
 

The Governor gecast in The Walking Dead seizoen 3


Eerder brachten we jullie al het nieuws dat The Walking Dead, de succesvolle tv-reeks van AMC gebaseerd op de gelijknamige Image-comics van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, volgend jaar verlengd zal worden met een derde seizoen van 16 afleveringen lang. Voorlopig blijven Rick Grimes (gespeeld door Andrew Lincoln) en co, met nog een viertal afleveringen te gaan in het tweede seizoen, op post op de boerderij van Herschel Greene (Scott Wilson). Het laatste castingnieuws belooft daar echter spoedig verandering in te brengen, want niemand minder dan The Governor zal vanaf seizoen drie in de reeks te zien zijn!

David Morrissey

De rol van The Governor (echte naam: Philip Blake) zal worden gespeeld door de Britse acteur David Morrissey (Doctor Who, State of Play). Het personage verscheen in de comics voor het eerst in The Walking Dead #27 en ontpopte zich al snel tot één van de gevaarlijkste en meest memorabele antagonisten uit de gehele reeks. Als alleenheerser van het stadje Woodbury, Georgia, was hij het levende bewijs dat — zelfs wanneer bijna de hele wereldbevolking werd omgetoverd tot hersenloze zombies — het nog steeds je medemens is waarvoor je het hardst moet oppassen. Acteur David Morrissey zal zijn huiswerk hebben, want naast enkele belangrijke verhaallijnen in de comicreeks, werd de achtergrond van het personage verder uitgediept in de recent uitgebrachte roman The Walking Dead: The Rise of the Governor.

De productie voor het derde seizoen van The Walking Dead zal deze lente van start gaan, met een vermoedelijke uitzenddatum tegen het einde van het jaar. Hoewel de tv-serie veel vrijheden neemt met het verhaal uit de comics, wordt er toch verwacht dat Rick Grimes en co de boerderij van Herschel laten voor wat ze is en hun tocht verderzetten naar een iets “veiligere” locatie: een zwaarbeveiligde gevangenis

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.