2
Posted 25/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Neemt Brian Michael Bendis de X-Men over?

Volgens de collega’s van de Britse tabloidsite Bleeding Cool wacht ons een grote verrassing na Avengers Vs X-Men. Marvels groots opgezette event is de voorbode van een grote coup. Niemand minder dan Brian Michael Bendis (Ultimate Spider-Man, Avengers) wordt genoemd als de toekomstige schrijver van de X-Men-titels. Het zou een ultieme poging van Marvel zijn om hun oude verweerde vlaggenschip weer op te stuwen in de vaart der volkeren.

De X-Men waren tijdens de jaren ’80 en ’90 de populairste comicreeks in de VS. Het was de plek waar de mooie mensen samenkwamen, een springplank voor het grootste comicstalent en voor sommige lezers was het de familie die ze zelf niet hadden. De verschillende mutantenseries overleefden de grote crash van de comicsindustrie in de jaren negentig en bleven scoren. In de loop van de jaren ’00, nadat Joe Quesada (Daredevil, Azrael) en Bill Jemas (Marville) de leiding bij Marvel overnamen, kroop hun oplage omlaag. Onder de bezielende leiding van Brian Michael Bendis veranderden de Avengers en later de New Avengers dan weer in het nieuwe kroonjuweel van Marvel. Waarom zou Bendis nu niet hetzelfde kunnen flikken bij de X-Men?

Waarom zou dit verhaal kloppen? Als je de carrière van de schrijver volgt dan zie je dat de titels behorende tot de X-Men-familie zowat de enige zijn die hij nog niet heeft geschreven. De schrijver verlaat immers de Avengers op het einde van dit jaar en de X-Men zouden dan weleens zijn laatste grote uitdaging bij de uitgeverij kunnen zijn…

Er is nog lang niets officieel bevestigd, maar verwacht wordt dat Bendis — gelijkaardig aan de huidige Avengers en New Avengers — enkele van de grootste X-Men-titels overneemt (met Uncanny X-Men op kop) en de algemene richting van de franchise gaat bepalen na de gebeurtenissen van AvsX. Ik hoop dat het ook echt gaat gebeuren. Zolang het maar niet ten koste gaat van Wolverine and the X-Men

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar