0
Posted 25/02/2012 by Killian in Comics
 
 

Cliff Chiang dan toch geen co-auteur van Wonder Woman

Minder dan twee weken geleden kondigden we aan dat Cliff Chiang vanaf Wonder Woman #8 mee zou schrijven aan de plot voor de reeks. Het ziet ernaar uit dat DC Comics iets te hard van stapel gelopen is toen ze het bericht de wereld instuurden, zo vertelde Cliff Chiang gisteren in een interview met Comic Vine:

“We zaten een beetje in over het publicatieschema, en ik had het voorgesteld als alternatief voor mochten we achterop lopen met de scripts. Maar Brian [Azzarello] is goed bezig, dus het is niet nodig gebleken.”

Hij voegde er nog aan toe:

Wonder Woman #7: in de goddelijke smederij

“Ik zal blijven proberen om de persoonlijkheid en het karakter dat we gevestigd hebben verder naar buiten te brengen: [Wonder Woman is] een vrouw die, ondanks haar gaven en haar goddelijke afkomst, net zo menselijk is als ons allen.”

We hadden ook niet anders verwacht, want Cliff Chiang werd — zowel door ons als door onze Amerikaanse collega’s — al meermaals geprezen als een krachtige visuele verteller. Het verhaal staat voor hem steeds voorop:

“Ik zou het (…) een mentale ingesteldheid noemen. Alles moet het verhaal ondersteunen, de rest moet je schrappen. Ik probeer mijn tekeningen (…) zo helder mogelijk te maken, zodat het gemakkelijk te volgen is voor de lezer. De details zijn selectief en, naar ik hoop, genuanceerd.”

Cliff Chiang en Brian Azzarello complementeren elkaar goed. Hoewel de grote lijnen van het verhaal bepaald worden door Azzarello, heeft Chiang indirect een behoorlijke invloed:

“Ik contacteer Brian regelmatig en vraag hem welke richting de zaken uitgaan, en doe af en toe suggesties. (…) Het script is meestal vrij open, en Brian vertrouwt me genoeg om de dingen te visualiseren en elementen aan te passen als ik ze anders zie. Als het een grote wijziging is, check ik wel bij hem of het geen bredere impact heeft, maar dat is het zo’n beetje. Er is een groot wederzijds respect voor elkaars ideeën.”

Wonder Woman #8: De wapens van Cupido

Doorheen die nauwe samenwerking hebben Azzarello en Chiang inmiddels al verscheidene Griekse goden een moderne bewerking gegeven: Hermes, Zeus, Hera, Apollo, Poseidon, Ares en Hades kwamen reeds aan bod. In de komende maanden zullen nog enkele leden van het pantheon de revue passeren. Op de cover van Wonder Woman #7 zien we haar aan het werk in de smidse van Hephaestos, die er volgens Chiang uitziet als “een old-school Kirby-monster, met iets van Hellboy, The Thing, en een aapje. Vanaf de cover van het achtste nummer beschiet Wonder Woman de lezer met een paar pistolen: een update van de pijl en boog van Eros (ook bekend als Cupido). Chiang omschrijft Eros als “flamboyant” en “razend knap”, maar ook “een klootzak” en een “Euro-hipster”. Onze nieuwsgierigheid is weerom gewekt (voor zover dat nog nodig was, natuurlijk).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.