3
Posted 24/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DC Comics sluit zijn forums

DC Comics blijft zichzelf heruitvinden. Na het herstarten van hun hele comicslijn, en de voorstelling van hun nieuwe logo, is het nu de beurt aan hun website. Het online huis van DC krijgt een nieuw ontwerp. Maar waar gehakt wordt vallen spaanders: ze gaan ook hun messageboards sluiten. Gebruikers wordt aangeraden om hun favoriete draadjes zelf op te slaan, want begin maart gaat alles de prullenbak in. De forums zullen worden vervangen door geïntegreerde social-mediafuncties. Via Facebook en Twitter zullen mensen in staat zijn om commentaar te leveren op de diverse uitlatingen van de uitgever. Heel hip allemaal.

De harde kern van gebruikers die er al jaren zitten, zien het als het zoveelste verraad van DC. Ze menen — een tikkeltje overdreven misschien — monddood gemaakt te worden. Ze verwijten de uitgever niet open te staan voor kritiek. De zwijgende meerderheid zal ongetwijfeld gewoon meegaan in deze vernieuwing.

De DC-forums haalden regelmatig de voorpagina’s van de grote nieuwssites. Wijlen Dwayne McDuffie (Static Shock, Damage Control) werd bijvoorbeeld ontslagen nadat hij bepaalde zaken uit de doeken had gedaan die zich achter de schermen hadden afgespeeld. Mark Millar (Superman:Red Son, The Authority) legde er de fundamenten voor zijn Millarworld. Het was een levendige comicsgemeenschap.

Het is het einde van een tijdperk.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar