1
Posted 21/02/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Red 2 krijgt een regisseur

De film Red was een hit in 2010. In deze actiekomedie speelde Bruce Willis een geheim agent die met pensioen is gegaan. Maar door een speling van het lot krijgt hij een huurmoordenaar met een agenda achter zich aan. Hij verzamelt zijn oude collega’s (gespeeld door Helen Mirren, John Malkovitch en Morgan Freeman) om zich heen en besluit om de strijd naar de moordenaar in spe te brengen. Dat dit wel een hele simpele voorstelling is van de gang van zaken moge duidelijk zijn.

De film werd losjes gebaseerd op de gelijknamige comic van Warren Ellis (Transmetropolitan, Supergod) en Cully Hamner (Star Wars Tales). De makers van de film namen een drietal puntjes van de comic over en bouwden hier een film omheen. Het originele werk was een stuk zwartgalliger en korter dan de film. In commercieel opzicht viel deze zet dan ook te begrijpen. Al kun je je wel afvragen waarom je de filmrechten van een comic koopt, als je 95% van het materiaal wegsnijdt?

Enfin, de film werd een hit en dan komt er natuurlijk een vervolg. Summit Entertainment is op dit moment de onderhandelingen met regisseur Dean Parisot (bekend van o.a. Fun with Dick and Jane) aan het afronden. Het is de bedoeling dat hij het vervolg zal gaan regisseren.

Wanneer alles goed gaat, zal Red 2 in 2013 gaan draaien. De hoofdrolspelers uit het eerste deel hebben echter nog niet getekend voor een tweede film. Alles is dus nog mogelijk…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar