1
Posted 20/02/2012 by Killian in Comics
 
 

Rob Liefelds Youngblood wordt verfilmd

Er was wat twijfel onder de redactie: moeten we dit nieuws wel naar buiten brengen? Er is namelijk al een jaar of drie sprake van een film rond Youngblood, een militaristisch superheldenteam in dienst van de Amerikaanse overheid en een doorslagje van DC’s Teen Titans en Marvel’s X-Men, gecreëerd door Rob Liefeld (X-Force, Hawk & Dove). Na de eerste berichten in februari 2009 werd er echter zo goed als niets meer over gehoord … tot zo’n tien dagen geleden. De primaire bron – de énige bron – is Rob Liefeld zelve via Twitter:

 

Brett Ratner, de regisseur van onder meer Red Dragon en X-Men: The Last Stand, kritisch gezien de minst geslaagde van de trilogie (maar wel Liefelds favoriet), is klaarblijkelijk nog steeds aan het project verbonden:

 

Youngblood was in 1992 de allereerste reeks die door Image Comics werd gepubliceerd. De reeks wordt vooral herinnerd als symptomatisch voor alles wat er mis was met de uitgeverij in zijn begindagen en nineties-comics in het algemeen: zwakke verhalen, slechte tekeningen, en nooit op schema (er verliepen maanden tussen de publicatie van de eerste issues). Alleen in het land waar dure filmopties genomen worden op Monopolie en Zeeslag kun je voor zo’n reeks een filmdeal in de wacht slepen, zou je denken. Het staat echter buiten kijf dat Liefelds tekenwerk, hoe slecht het ook wordt beschouwd — hij behaalde een plaats in eindejaarslijstjes als slechtste tekenaar van 2011, met daarnaast nog twee oneervolle vermeldingen — bijzonder invloedrijk was tijdens de jaren ’90. Tenzij men van plan is om de acteurs en actrices CGI-gewijs te voorzien van biologisch en fysisch onmogelijke anatomische proporties, moet er echter niet gevreesd worden dat die esthetiek ook het grote scherm zal halen. Bovendien schreven grote namen als Alan Moore (Watchmen), Mark Millar (Kick-Ass) en Robert Kirkman (The Walking Dead) ooit allemaal verhalen voor Youngblood. Dus wie weet, misschien kan de screenwriter er nog wel iets van te maken. En misschien horen we nooit meer iets van deze verfilming. Dat lijkt eveneens een realistische mogelijkheid.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.