3
Posted 17/02/2012 by Casper in Comics
 
 

Spelen met The Walking Dead

Al sinds 2003 kunnen we maandelijks meegenieten van de avonturen van Rick Grimes en co. The Walking Dead is nog steeds de zombiecomic bij uitstek. Na iets minder dan 100 issues en een zeer populaire televisieserie blijft de reeks verbazen. Er wordt inmiddels reeds een tijdje aan een game rond de wandelende doden gewerkt (zie de reacties onderaan) en ontwikkelaar Telltale Games schotelde ons deze week alweer een nieuwigheid voor: hieronder vind je de eerste aflevering van Playing Dead, een reeks filmpjes die ons een kijkje achter de schermen zullen bieden, met de eerste screenshots en een woordje uitleg van de makers.

Het verhaal zal zich afspelen voor het begin van de comicstoen hoofdpersonage Rick Grimes nog in een coma lag — en volgt enkele randpersonages van dichterbij. De stripreeks wordt voor deze game als canon beschouwd en de art design is eveneens op de tekeningen uit de comics gebaseerd, maar de makers zijn ervan overtuigd dat ook de fans van de tv-serie van het spel zullen kunnen genieten. De thema’s die in zowel de tv-serie als in de comics aan bod kwamen, kunnen hier op een andere manier verkend worden. In het filmpje wordt verder ook nog gepraat over de gameplay, en over de input van schrijver Robert Kirkman.

Meer dan wat er in het filmpje te zien is, valt er op dit moment nog niet te delen met jullie, omdat nog niet zo heel veel over de game bekend is. De game staat gepland voor de lente en ziet er in elk geval veelbelovend uit.

Comments

comments


Casper

 
avatar