1
Posted 17/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

I Kill Giants wint internationale Manga award

Het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken maakte op dinsdag 14 februari bekend dat Joe Kelly (Four Eyes, JLA) en J.M. Ken Niimura (Zero, The Amazing Spider-Man) de International Manga Award hebben gewonnen voor hun comic I Kill Giants.

I Kill Giants vertelt het verhaal van Barbara Thorson, een meisje dat regelmatig gepest wordt en eigenlijk geen vrienden heeft. Dit jonge en zeer fantasierijke meisje is echter een uitmuntende Dungeons & Dragons-speelster en begint zelf te geloven dat ze ook in het echte leven regelmatig reuzen doodt met haar gigantische hamer. Hier speelt duidelijk meer… Westerse lezers kennen deze comic al langer. In 2008 verschenen de eerste issues bij Image Comics waarna er een gebundelde editie volgde in 2010. Een review van I Kill Giants kan je hier lezen.

Vandaag mogen Kelly en Niimura hun prijs in ontvangst nemen tijdens een ceremonie. Daarna zullen ze een tiendaagse reis door Japan maken en diverse Japanse uitgevers en artiesten ontmoeten. Ze zullen ook een bezoek brengen aan de gebieden die vorig jaar door de aardbevingen en tsunami werden getroffen. Je kan zeggen wat je wil, maar dit is toch heel wat andere koek dan zo’n bronzen Adhemar!

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar