2
Posted 16/02/2012 by Killian in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #26

Welkom bij WAW! Weekly ArtWork. Wekelijks gaan we op zoek naar de mooiste en de leukste tekeningen uit de wereld der comics, om die hier met jullie te kunnen delen. Deze week hebben we een enigszins beperkte, maar niettemin prachtige selectie (al zeg ik het zelf).

Wil je een bijdrage leveren aan deze column, zij het met plaatjes die je tegenkwam op het net, of met zelfgemaakte kunst, stuur dan gerust een mailtje naar yann [at] brainfreeze.be. Correcties of opmerkingen zijn steeds welkom in de comments.

Deze week verschijnt de eerste comic van Batwoman waarin Amy Reeder het tekenwerk verzorgt. Wie een terugval in kwaliteit ten opzichte van J.H. Williams III vreest, kunnen we mogelijk enigszins geruststellen. Enige tijd terug deelde Reeder enkele afbeeldingen van haar voorbereidend werk op Facebook:

Verder brengen we deze week enkele werken van Christian Ward. Lav noemde hem de beste artiest van 2011, en deze afbeeldingen maken duidelijk waarom deze illustrator aanspraak maakt op die titel:

Tank Girl door Christian Ward

 

Jack Nicholson als The Joker door Christian Ward

 Creepy en een tikje psychedelisch, perfect passend voor het personage.

Zantana door Christian Ward

 Het zou een spelfout kunnen zijn, maar ik gok erop dat dit werk mede geïnspireerd is op de beroemde gitarist Carlos Santana. Hoe het ook zij, het is prachtig.

Batgirl door Christian Ward

 Bat… girl. Geddit?

The Doctor door Christian Ward

 Ik speel een beetje vals, maar er zijn ook comics van Doctor Who en één van de beste schrijvers van de laatste jaren schreef ook een dubbelaflevering voor de tv-serie met de tiende Doctor in de hoofdrol. So there.

Kevin Wada is een illustrator die zich regelmatig laat inspireren door de modewereld. Zijn X-Men in haute couture, bewijzen dat de combinatie van fashionable en geeky ook tot prachtige, geïnspireerde resultaten kan leiden. Goed, ik heb zo ongeveer geen verstand van mode, maar je moet er mijn woord dan ook niet op geloven: deze werken in waterverf spreken geheel voor zichzelf.

Bishop

 

Scarlet Witch

 

Phoenix

 

Mystique

 

Magneto

 

Kitty Pryde (Shadowcat)

 

Lady Deathstrike

 

Cyclops

 

Callisto

 

X-23

We gaan eruit met iets leuks. Eerst en vooral een afbeelding die ons werd doorgestuurd door forumlid Steeveen, waarvoor dank!

(tekenaar onbekend)

En last but not least: Peter Parker en Venom als Casper en Hobbes door Timothy Lim. Met bijbehorende korte inhoud:

Homicidal Psycho Alien Symbiote” is a Peter and Venom collection. The title refers to a sub-plot in the series involving Venom’s tendency to surprise Peter and try to eat his brains, leading Peter to make the titular exclamation.”
.
We hopen dat je genoten hebt van deze column. Tot volgende week, voor een nieuwe WAW! Weekly Artwork!
.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.