0
Posted 14/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Help Ghost Rider co-creator Gary Friedrich de winter door

Vorige week schreven we hoe Gary Friedrich (Ghost Rider, Monster of Frankenstein) zijn rechtszaak tegen Marvel had verloren. Marvel liet de spierballen zien en trok hem het vel over de oren nadat hij de uitgeverij voor de rechter sleepte omwille van de rechten op Ghost Rider, een personage waarvan hij mede aan de basis lag. Ze willen nu 17.000 dollar aan schadevergoeding zien omdat Friedrich de afgelopen jaren Ghost Rider-prints verkocht zonder hun toestemming. Helaas heeft het Friedrich de voorbije jaren niet meegezeten. Tegenslagen op medisch en financieel gebied hebben hem op de rand van een bankroet gebracht. Dat bedrag kan hij daarom niet betalen.

Gelukkig voor hem heeft de actie van Marvel kwaad bloed gezet. Schrijver Steve Niles (30 Days of Night, Simon Dark) is een actie gestart om fondsen te werven voor Friedrich. Op zijn site staat een Paypal-knop waarmee mensen hun donatie kunnen overmaken. Tekenaars James Stokoe (Marvel Tales, Orc Stain) en Brandon Graham (King City, Prophet) hebben originele pagina’s in de verkoop gegooid. Ook de legendarische tekenaar en voorvechter voor de rechten van artiesten in de comicsindustrie Neal Adams (Green Lantern/Green Arrow, Batman: Odyssey) roept op tot actie.

De volledige opbrengst van dit alles gaat natuurlijk naar Friedrich. Zo draagt iedereen zijn steentje bij.  Ik ben benieuwd of ze het gaan redden.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar