3
Posted 14/02/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

DC’s eerste lading annuals in het DCnU: Animal Man, Batman en Teen Titans

Dat mei een drukke maand ging worden voor DC is al langer bekend. Aan hun waslijst van nieuwe aankondigingen, gaande van crossovers en annulaties tot schrijvers en tekenaars die van titel veranderen, kunnen we nu ook enkele annuals verwachten, de eerste in het DCnU. Hieronder volgt alvast een kort overzicht.

ANIMAL MAN ANNUAL #1

Schrijver Jeff Lemire (Sweet Tooth, Essex County) met tekenaar Timothy Green II (Annihilators: Earthfall).

Toen DC met het voorstel kwam om een 48 pagina’s tellende one-shot te schrijven voor zijn eigen titel Animal Man heeft Lemire deze kans met beide handen gegrepen. Voor hem is het namelijk de kans bij uitstek om lezers van de reeks een heleboel antwoorden te geven in verband met de aanhoudende machtsstrijd tussen The Red, The Green en The Rot. Tegelijkertijd geeft het hem ook de kans dieper in te gaan op de achterliggende mythologie die de reeks te bieden heeft zonder het tempo van de maandelijkse serie aan te tasten. Ook Swamp Thing brengt een bezoek aan Animal Man Buddy Baker in dit nummer, wat ons weer een stapje dichter brengt bij de nakende crossover tussen beide titels. Dit is wat Lemire zelf te zeggen heeft over het project en de samenwerking met zijn nieuwe collega voor het nummer: Timothy Green II.

In many ways this Annual is like a prequel to the crossover storyline that Scott Snyder and I have planned for ‘Animal Man’ and ‘Swamp Thing’. But the best part is that I get to work with Timothy Green II. I’ve been a fan of Timothy’s since I first saw his work a few years back and I was really excited when Joey told me he would be drawing the Annual. I’ve seen the first few pages of art and man, is it gorgeous. He draws a great Swamp Thing and an even better Maxine!””

Green liet op zijn deviantART alvast weten even enthousiast te zijn en heeft niets dan lof voor de reeks. Animal Man Annual #1 staat gepland voor een release in mei, tevens de maand waarin schrijver Jeff Lemire de titel zal verlaten.

 

BATMAN ANNUAL #1

Schrijvers Scott Snyder (American Vampire, Detective Comics) en nieuwkomer James Tynion IV met tekenaar Jay Fabok (Soulfire, Batman: The Dark Knight)

DC heeft sinds hun relaunch in september de fans van Victor Freeze een beetje in de kou laten staan. Dankzij deze annual komt daar eindelijk verandering in! Wat heeft Mr. Freeze te maken met de Court of Owls? Zal hij net als de Talon proberen Batman koud te maken of zal hij zich ontplooien tot een bondgenoot?

Mr. Freeze is a character full of pathos and tragedy and at the end of the day, he’s one of Batman’s deadliest. So as you can imagine, I’m very excited to be able to do a story that establishes him in the new DCU, with rising stars James Tynion IV and Jay Fabok. This will be tale that really digs into Freeze’s psyche, explaining his connection to the Court of Owls in the present, and exploring dark secrets about his past. Really thrilled to see what you guys think!

Samen met James Tynion IV, met wie hij ook samen enkele aanvullende verhalen zal schrijven voor Batman beginnende vanaf issue #8 van de reeks, zal Scott Snyder ons hier in mei een antwoord op proberen geven in de dubbeldikke Batman Annual #1.

 

TEEN TITANS ANNUAL #1

You know how comics used to have cover copy that read ‘This issue has it all!’… then you’d read the issue and, well, it had some but not all? Well this Annual really does have it all!”

Met deze straffe woorden lijkt schrijver Scott Lobdell (Teen Titans, Superboy) de verwachtingen wel zeer hoog te leggen. Samen met collega-schrijver Tom Defalco (Legion Lost) heeft hij grootse plannen voor deze extra dikke uitgave. Beide heren kunnen rekenen op het talent van Brett Booth (Teen Titans, Backlash) om het nummer van tekenwerk te voorzien. Als we Lobdell mogen geloven kunnen de fans van Legion Lost, Superboy en Teen Titans alvast op hun beide oren slapen.

We finally get to see the oft-mentioned Colony – where the N.O.W.H.E.R.E. leader named Harvest has been keeping the hundred or so teenagers (did I say hundred?!) for who-knows-how-long. We get to see the Teen Titans in pitched battle against the Legion Lost. It has been eight issues since Red Robin threw down the gauntlet to Harvest, and now we’re going to see if the Teen Titans have what it takes to shut down N.O.W.H.E.R.E. once and for all!

Zij die nog altijd niet overtuigd zijn, maar echter wel geïnteresseerd zijn in het onlangs aangekondigde The Ravagers, door Howard Mackie (Ghost Rider) en Ian Churchill (Marineman), is deze annual de perfecte kans om het nieuwe team al eens in actie te zien. Teen Titans Annual #1 zal samen met Teen Titans #9, Superboy #9, Legion Lost #9 en The Ravagers #1, waarin het verhaal zal verderlopen, in mei in de rekken liggen.

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar