0
Posted 14/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Cliff Chiang wordt co-schrijver Wonder Woman

De cover van Wonder Woman #8

Wonder Woman is één van die titels die je tot de grote verrassingen van de DC-relaunch mag rekenen. Schrijver Brian Azzarello (100 Bullets, Spaceman) en tekenaar Cliff Chiang (Flinch, Martian Manhunter) zetten de Amazoneprinses opnieuw neer in de woelige wereld van de Griekse mythologie. En het moet gezegd worden dat de versie van Chiang een stuk beter oogt dan de klassieke Wonder Woman in haar Amerikaanse vlag.
Voor sommige lezers was het een droom die in vervulling ging. Wonder Woman was toch altijd het zwakke zusje onder de grote DC-drievuldigheid. Ze kon nooit voldoen aan het beeld wat de mensen van haar hadden, maar zou toch veel meer moeten kunnen? De verkopen van deze comic stegen sinds de relaunch met maar liefst 100% en ineens was het een reeks die af en toe de top tien van de Diamond-verkooplijst aantikte.

Wat doen je dan? Dan benoem je Cliff Chiang ineens als co-schrijver?

Azzarello en Chiang werkten eerst volgens een schrijver-tekenaar-relatie. Azzarello schreef en Chiang tekende dus braaf wat hem werd gevraagd. Vanaf issue #8 zal hij betrokken worden bij het plotten. Azzarello en hij gaan eerst wat pingpongen met ideetjes voordat ze beginnen aan het verhaal. Zo op het eerste gezicht lijkt het erop alsof DC weer eens heeft toegegeven aan de grillen van een tekenaar. Zie het fiasco met Static Shock. Maar wees gerust. Azzarello en Chiang kennen elkaar al van 100 Bullets. Chiang was een tijdlang editor van deze reeks. Hij heeft verstand van het vertellen van een verhaal.

Gek genoeg geeft dat me vertrouwen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar