4
Posted 10/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Marvel gaat Ghost Rider bedenker financieel uitkleden

In 2007 stond de eerste Ghost Riderfilm op het punt van verschijnen toen schrijver Gary Friedrich (Ghost Rider, Monster of Frankenstein) besloot om Marvel aan te klagen. De schrijver was in de jaren ’70 betrokken bij het scheppen van het personage en meende dat de copyrights in 2001 weer waren teruggevloeid naar hem. Met deze actie trad hij in de voetsporen van Steve Gerber (Howard the duck, The Defenders) en Marv Wolfman (Tomb of Dracula, New Teen Titans) die in het verleden hetzelfde probeerden. Het toeval wil dat het hier toen ook ging om personages die in de jaren ’70 werden gecreëerd zoals Howard the Duck en Blade.

Wat Friedrich gemeen heeft met deze mensen is dat hij na vijf jaar (en met een nieuwe film in aantocht) in het stof beet in de rechtszaal. Marvel won en nu moeten Friedrich en de vertegenwoordigers van de entertainmentgigant om de tafel gaan zitten voor een schikking. Friedrich leerde dat David beter niet kan verliezen van Goliath. Marvel gaat hem uitkleden. Hij heeft in het verleden, net zoals veel comicartiesten, op conventies en dergelijke prints verkocht van (in dit geval) de Ghost Rider. Normaal gesproken staat Marvel dit soort gevallen oogluikend toe. Maar omdat Gary Friedrich ruzie met hen zocht willen ze bloed zien. Het zal hem 17.000 dollar kosten, want Friedrich heeft ten slotte hun personage zonder toestemming gebruikt in zaken waarmee hij geld heeft verdient.

Hij moet hier wel tegen in beroep gaan. De voorbije jaren was hij een koerier maar hij is een tijd geleden ontslagen en gaat nu gebukt onder medische problemen. Hij is dus zo arm als een kerkrat. Marvel staat dan wel in hun recht. Maar zouden ze het ook moeten doen?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar