3
Posted 10/02/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

DC schudt nogmaals de kaarten van The New 52

Eerder deze maand hadden we het al over de komende veranderingen bij enkele creatieve teams van DC. Gisteren wisten ze ons op gelijkaardig nieuws te trakteren. Wederom zal de overgang gebeuren in mei vanaf de reeksen hun negende issues.

Tekenaar Jesus Saiz (Manhunter, The Brave and the Bold) zal zijn huidige titel Birds of Prey verlaten en het tekenwerk van Resurrection Man voor zijn rekening gaan nemen. Fernando Dagnino (Justice League: Generation Lost) die momenteel deze titel doet zal op zijn beurt worden overgeplaatst naar Suicide Squad. De overgang voor Dagnino zal alleszins minder bruusk zijn dankzij de crossover die zal plaatsvinden tussen zijn oude en nieuwe reeks. De leden van het Suicide Squad mogen dan tonen wat ze waard zijn tegenover Resurrection Man Mitch Shelley, de man die niet kan sterven.

Birds of Prey door Travel Foreman

Een reeks die veel mensen wist te verrassen bij de relaunch in september was Animal Man. Zelfs deze titel, die gelauwerd wordt in reviews om de samenwerking tussen schrijver Jeff Lemire (Sweet Tooth, Essex County) en tekenaar Travel Foreman (The Immortal Iron Fist), is niet veilig voor de veranderingen. Zo zullen de fans afscheid moeten nemen van Foreman. Niet getreurd natuurlijk, er is ook goed nieuws, hij verhuist gewoon naar Birds of Prey. Zo is hij net op tijd om mee te werken aan de crossover die zich gaat afspelen in heel Gotham City: The Night of the Owls. De man die in zijn voetsporen zal treden is Steve Pugh. Voor zij die Animal Man al volgden gedurende de jaren ‘90 zal zijn naam misschien bekend in de oren klinken want toen was hij voor geruime tijd de vaste tekenaar van de titel. We kunnen dus wel stellen dat de reeks in goede handen zal zijn.

Het is een gewaagde gok van DC om alweer de tekenaars van titel te laten wisselen. Dat veel mensen hier niet op zaten te wachten kan ik wel begrijpen. We zullen zien in mei of het zijn vruchten afwerpt, deze lezer is alvast benieuwd.

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar