0
Posted 09/02/2012 by Arno in Comics
 
 

Smallville seizoen 11 komt eraan… als digitale comic

Tien seizoenen lang heeft hij erover gedaan, maar vorig jaar kwam de tocht van de jonge Clark Kent — gespeeld door acteur Tom Welling — om zijn lot als Superman te vervullen tot een einde. Smallville, de tv-reeks waarin onze Superboy een Superman werd, begon in 2001 en is met haar tien opeenvolgende seizoenen zowat de langstlopende Amerikaanse sciencefiction-/superheldenreeks aller tijden. In de laatste aflevering trok hoofdacteur Tom Welling het iconische Supermanpak aan (dat eerder werd gedragen door Brandon Routh in Superman Returns), de epische themamuziek van John Williams voor de filmreeks draaide op de achtergrond en de serie eindigde. Althans, dat dachten we…

DC liet vandaag weten dat Smallville-schrijver Bryan Q. Miller het elfde seizoen van de reeks zal neerpennen in een digitale comicserie. Deze reeks zal zich zes maanden na de laatste aflevering afspelen en Clark in zijn eerste jaar als Superman tonen. Zijn verloofde en collega Lois Lane, zijn beste vriend Oliver Queen aka Green Arrow en deze zijn vrouw Chloe Sullivan-Queen en natuurlijk Lex Luthor zullen allemaal terug van de partij zijn. Pere Perez (Batgirl) wordt de tekenaar van dienst, terwijl Cat Staggs de covers voor de digitale hoofdstukken zal verzorgen.

Smallville Season 11 zal wekelijks verschijnen, en om de zoveel tijd gebundeld worden in een maandelijkse comic. Coverartiest voor de gedrukte comic wordt niemand minder dan Gary Frank (Superman: Secret Origin, The Curse of Shazam!). Het eerste digitale hoofdstuk staat gepland voor 13 april, terwijl de eerste bundeling op 16 mei in de rekken zal liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.