0
Posted 07/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Jane Goldman schrijft de Nonplayer film

 

Jane Goldman en Jonathan Ross

Eén van de laatste nieuwsberichten uit de wereld der comicverfilmingen luidt dat scriptschijfster Jane Goldman (Kick-Ass), het liefje van Jonathan Ross (Turf), op het vinkentouw zit om het vervolg van de film X-Men: First Class te schrijven. Maar voorlopig wordt ze nog in beslag genomen door het script voor de verfilming van Nonplayer, een cult-Imagecomic die in 2011 uitkwam, een Eisner Award won en weer verdween.

Nuja, “verdween” is niet het juiste woord. Laten we zeggen dat tekenaar/schrijver Nate Simpson nogal wat beren op de weg tegenkwam. Dat en een gebroken schouder deed de rest. Maar geloof me als ik zeg dat deze comic wordt afgemaakt. Zowel Image als de tekenaar hebben dit diverse malen online bevestigd. Waar gaat de comic over? Simpson legt het op de Nonplayerwebsite als volgt uit :

Mid-21st century America doesn’t have much to offer Dana Stevens, but there’s plenty for her to live for inside Warriors of Jarvath, the world’s most popular full-immersion online game. In the real world, she’s a tamale delivery girl who still lives with her mom, but inside the game she’s an elite assassin. When she gets the drop on King Heremoth, a celebrity non-player character, she thinks she’s finally got a shot at fame. But when she slays Queen Fendra, the King’s reaction is disconcertingly realistic. Something’s amiss in Jarvath, and the effects may reverberate well beyond the boundaries of the game.

Kortom, een nieuwe take op het hele Matrix/World of Warcraft-idee. Het is niet moeilijk om te zien waarom de producenten hier een potentiële film in zien. Diverse comicmakers waren enthousiast over dit debuut. Wanneer mensen als Geoff Darrow (Hard Boiled, Shaolin Cowboy), Frank Quitely (The Authority, Children of Jupiter), Warren Ellis (Transmetropolitan, Secret Avengers) en zelfs onze eigenste Malkavian vinden dat je goed bent, dan ben je dat ook.

Nieuwsgierig geworden? Wacht dan nog een paar maanden op de onvermijdelijke herdruk van de eerste issue.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar