0
Posted 06/02/2012 by Arno in Comics
 
 

Mark Waid eindigt Irredeemable en Incorruptible

“Mark Waid is evil”… Met deze quote werd in 2009 Irredeemable gepromoot, de nieuwste reeks van de Daredevil-, Flash– en Kingdom Come-schrijver voor BOOM! Studios, waar Waid sinds 2007 ook de taak van editor-in-chief vervult. Irredeemable handelde over The Plutonian, een Supermanfiguur die volledig doordraaide en dankzij zijn krachten zowat de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis werd. Niet veel later begon Waid ook aan Incorruptible. Hier draaide het om Max Damage, een superschurk en voormalige vijand van The Plutonian die dankzij deze laatste zijn misdaden tegen de mensheid terug enigszins op het juiste pad werd gebracht. De ene reeks had als thema corruptie, met de afdaling van een superheld naar een superschurk, terwijl de andere verlossing als thema aanhield en in haar hoofdfiguur een superschurk terug zag opklimmen vanuit de afgrond.

Irredeemable (sinds deze maand toe aan deel #34) en Incorruptible (huidig aan issue #26) hebben er zonet hun eerste crossover opzitten, maar het zal meteen ook hun laatste geweest zijn. Mark Waid verkondigde namelijk dit weekend dat beide reeksen zeer spoedig zullen eindigen.

Irredeemable #37 en Incorruptible #30 zullen voorlopig de allerlaatste issues van hun respectievelijke reeksen zijn. Dit betekent dat dus nu al hun laatste verhaallijnen zijn ingezet. Waid geeft als reden voor deze toch wel vrij snelle stopzetting aan dat de tijd van beide reeksen toch wel gekomen is. Een geheel nieuw superheldenuniversum uit de grond stampen, waarin de personages zeer snel naar hartelust kunnen evolueren, zag hij wel als een goeie zaak. Maar mede dankzij deze snelle karakterevolutie moest hij wel ergens een natuurlijk eindpunt inlossen. Verder gaf Waid in een interview met Newsarama ook wel toe dat zijn taken als eindredacteur, zijn werk voor de grotere uitgevers en vrees om zijn run op beide reeksen misschien net iets te lang te laten duren ook wel wat met zijn beslissing te maken hebben. De schrijver blijft wel enorm trots op deze afgelopen drie jaar aan verhalen, alsook op het feit dat hij nu eens iets wat anders en een pak donkerder geschreven had dan zijn traditionele reconstructieve, Silver Age-liefhebbende superheldenverhalen.

Incorruptible zal een natuurlijk eindpunt zien voor de karakterevolutie van Max Damage, en in Irredeemable worden in deze laatste issues alle personages klaargestoomd voor de grote climax. Als we Mark Waid mogen geloven, belooft het alvast een spetterend einde te worden. Verwacht wordt dat Irredeemable #37 en Incorruptible #30 in mei in de winkelrekken zullen liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.