1
Posted 06/02/2012 by Arno in Tv/Film
 
 

Help mee aan de documentaire Wonder Women! The Untold Story of American Superheroines

In 2008 staken filmmaakster Kristy Guevara-Flanagan (El Corrido De Cecilia Rios) en producer Kelcey Edwards de hoofden bij elkaar om een documentaire te draaien rond DC‘s Wonder Woman, ‘s werelds grootste en bekendste superheldin en zonder enige twijfel terecht de first lady van het genre dewelke in 1941 werd gecreëerd door de psycholoog William Moulton Marston, zijn vrouw Elizabeth Holloway Marston en tekenaar Harry G. Peter. Deze The History of the Universe as told by Wonder Woman heeft onlangs een naamverandering ondergaan tot Wonder Women! The Untold Story of American Superheroines. De documentaire focust zich echter nog steeds voornamelijk op DC’s Amazoneprinses en haar evolutie doorheen de jaren, maar breidt zich ook uit tot verschillende portretten van sterke vrouwelijke personages in comics en andere gerelateerde media. Vermits het superheldengenre (en het merendeel van de actie- en avonturengenres) voornamelijk door mannen wordt gedomineerd, levert deze docu een frisse kijk op de toch wel vele, sterke vrouwen die het genre rijk is.

Naast een overzicht van de geschiedenis van de eerste superheldinnen uit de Golden Age der comics tot hun hedendaagse rollen in superheldenblockbusters, kent Wonder Women! ook verschillende interviews en gastoptredens van klinkende namen als actrices Lynda Carter (die Wonder Woman op het kleine scherm vertolkte in de jaren ’70) en Lindsay Wagner (The Bionic Woman), schrijfster Gail Simone (Secret Six, Batgirl) en de invloedrijke feministe/activiste Gloria Steinem (Ms. Magazine, dat in 1972 Wonder Woman liet verschijnen op de cover van hun allereerste nummer).

Wonder Women! is al volledig gefilmd, maar er komt nog wel wat postproductiewerk bij kijken. Guevara-Flanagan en Edwards zouden graag de docu in première laten gaan op het South by Southwest Film Festival in Austin, Texas, dat dit jaar in maart zal doorgaan. De docu kan hierna in omloop worden gebracht op het festivalcircuit. Hiervoor hebben ze een Kickstarter-pagina gemaakt, waarop ze een kleine bijdrage vragen om het project van de grond te krijgen. Tot 3 maart kan er nog gestort worden om het vooropgezette doel van 15,000 dollar te bereiken. Wens je een kleine bijdrage te leveren? Dan kan dat via deze pagina.

Wens je alvast ietsjes meer te weten komen over de evolutie van Wonder Woman zelf? Lees deze DCnU Special er dan maar eens op na!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.