3
Posted 01/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Stoelendans bij DC, met Jeff Lemire, Peter Milligan en Matt Kindt

DC schuift binnenkort haar personeel weer rond. We weten inmiddels wat het nieuwe project van Jeff Lemire (Animal Man, Essex County) gaat worden. De voorbije week werd het gerucht verspreid dat hij een nieuwe serie getiteld The Robins zou gaan schrijven. Maar neen, het ligt allemaal wat eenvoudiger. Ze hebben hem de teugels van Justice League Dark aangeboden waar hij Peter Milligan (Hellblazer, X-Force) zal opvolgen vanaf issue #9. Milligan gaat op zijn beurt weer naar Stormwatch. Lemire moest dan wel één serie laten vallen, en dat werd Frankenstein: Agent of SHADE.

Deze serie zal worden overgenomen door Matt Kindt (Revolver, Super Spy) die een goede bekende is van Lemire. Kindt tekende namelijk al eens een arcje van Jeff Lemire’s Vertigo-serie Sweet Tooth. Kindt’s eigen titels spelen zich altijd af in de schimmige wereld van de spionage. Het is dus duidelijk waarom deze serie hem aanspreekt. Matt Kindt geeft aan dat hij niet de hele serie zal omgooien. Want wat hem betreft werkt het wel. Hij wil de wereld van SHADE gaan verkennen. Hoe zit deze organisatie in elkaar? Wat drijft de personages? Of Kindt hier ook een beetje overweg mee kan gaan we zien in juni. Dan ligt het tiende Frankenstein-nummer in de winkel en dat wordt meteen zijn debuut.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar