5
Posted 01/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Before Watchmen: de Watchmen prequels staan op groen

Het heeft deze keer weliswaar weinig met de DC-relaunch te maken. Maar de kans bestaat dat we hier al HET comicsbericht van het prille jaar 2012 te pakken hebben.

Voor Alan Moore (V for Vendetta,Top 10) is het slechts het zoveelste bewijs dat DC na 25 jaar nog steeds teert op zijn ideeën, maar voor DC-redacteurs Dan DiDio (Outsiders, OMAC) en Jim Lee (Uncanny X-Men, Justice League) werd het vooral tijd om na al die jaren weer eens wat te doen met deze personages. Hoe je het ook draait of keert, de Watchmenprequels komen eraan! Onder de noemer BEFORE WATCHMEN zal DC de volgende comics uitbrengen:

– RORSCHACH (4 delen) – Schrijver: Brian Azzarello (100 Bullets, Wonder Woman). Tekenaar: Lee Bermejo (Batman: Noël, Joker)

– MINUTEMEN (6 delen) – Schrijver/Tekenaar: Darwyn Cooke (DC: The New Frontier, Parker)

– THE COMEDIAN (6 delen) – Schrijver: Brian Azzarello. Tekenaar: J.G. Jones (Wanted, Final Crisis)

– DR. MANHATTAN (4 delen) – Schrijver: J. Michael Straczynski (Thor, Amazing Spider-Man). Tekenaar: Adam Hughes (Gen 13, Superman/Batman)

– NITE OWL (4 delen) – Schrijver: J. Michael Straczynski. Tekenaars: Andy (Flashpoint, Batman) en Joe Kubert (DC Legacies, Sgt. Rock)

– OZYMANDIAS (6 delen) – Schrijver: Len Wein (Swamp Thing, Wolverine). Tekenaar: Jae Lee (Inhumans, The Dark Tower)

– SILK SPECTRE (4 delen) – Schrijver: Darwyn Cooke. Tekenares: Amanda Conner (Power Girl, The Pro)

Het wordt de bedoeling dat er elke week één deel van één van de miniseries zal verschijnen. Achterin de comics zal een vervolgverhaal lopen getiteld CURSE OF THE CRIMSON CORSAIR, dat zal worden geschreven door Len Wein (DC Legacies, Swamp Thing) en getekend door John Higgins (Identity Disc, Judge Dredd) die tevens de colorist was van de oorspronkelijke comics. Het hele gebeuren zal worden afgesloten met een one-shot getiteld Before Watchmen: Epilogue, aan de hand van een heel resem artiesten en vermoedelijk de brug naar de legendarische maxiserie van Alan Moore en Dave Gibbons (Green Lantern Corps, The Secret Service) uit 1986-1987. In tegenstelling tot Moore, staat Gibbons wel positief tegenover de prequels en wist hij het volgende mee te delen:

“The original series of WATCHMEN is the complete story that Alan Moore and I wanted to tell. However, I appreciate DC’s reasons for this initiative and the wish of the artists and writers involved to pay tribute to our work. May these new additions have the success they desire,” said Dave Gibbons, WATCHMEN co-creator and original series artist.

Deze zomer komt Before Watchmen richting de winkels gerold.
 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar