1
Posted 01/02/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Comicartiest Al Rio stapt uit het leven

Via Bleeding Cool geraakte bekend dat de Braziliaanse tekenaar Al Rio (DV8, Heroes for Hire) zelfmoord heeft gepleegd. Een Braziliaanse journalist bracht dit bericht naar buiten via Twitter.
Rio leerde het vak als tekenaar/animator van educatief materiaal in Brazilië. Toen hij dat beu was ging hij voor de Braziliaanse tak van Disney werken. Daar tekende hij o.a. mee aan de Aladdin-tv-serie. Zijn grote doorbraak vond plaats in de tweede helft van de jaren negentig. Toen leerde comiclezers hem kennen via zijn werk voor Wildstorm. Voor de door DC opgeslorpte uitgeverij tekende hij Gen13 en WildCATS en was ook één van de vele artiesten die DC Universe Online heeft vormgegeven.

Rio was bezig met het samenstellen van drie boeken met zijn werk. Een naamloos project met al zijn sciencefictionwerk, een boek getiteld Al Rio’s How To Draw Girls en een boek getiteld The Sexy Art of Al Rio, met een berg meiden natuurlijk. Uiteraard tekende hij ook covers voor verschillende reeksen. Al Rio werd 49 jaar.

Brainfreeze wenst alle nabestaanden veel sterkte toe.

 

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar