0
Posted 28/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

DC geeft Batman: The Judas Coin cover vrij

Walt Simonson (Thor, Star Slammers) stapte recent over naar Marvel waar hij nu bezig is met het tekenen van de Avengers.
Maar de voorbije jaren legde hij de hand aan Batman: The Judas Coin. Een 94 pagina’s tellende graphic novel die zal worden uitgegeven bij DC. De comic is nog niet klaar maar er is al wel een cover.

Simonson liet zich tijdens het ontwerpen en tekenen inspireren door filmposters uit de jaren ’60 en ’70 en in het bijzonder de posters van Bob Peak. Volgens Simonson was Peak een meester van de montage. Hij nam een sterk beeld waar hij de poster omheen bouwde, met allemaal kleine losse beelden die werden gebaseerd op scène’s uit de film. Mocht je interesse hebben dan kom je via deze link op zijn site. Dan kun je zelf zien hoever zijn invloed al dan niet reikt.

Als je kijkt naar de cover dan zie je dat idee terug. Het centrale beeld zijn Batman en Two-Face. Simonson vind dat deze twee personages een sterk beeld opleveren. Twee vijanden die je blik focussen op de cover. Om hen heen zie je een zestal beelden die in elkaar overvloeien. Deze zijn gebaseerd op de zes korte verhalen in deze comic die elk verschillend zullen zijn maar wel iets gemeen hebben met elkaar.

DC hoopt The Judas Coin op 18 september uit te brengen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan lees je ze het eerst op Brainfreeze.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar