1
Posted 26/01/2012 by Yann in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #23

Het internet herbergt een schat aan fantastische afbeeldingen. Tekenaars, schilders en digitale kunstenaars laten de wereld via het web genieten van hun werk. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. En dan zijn wij er voor u! Wekelijks zetten wij het mooiste, het leukste en het opvallendste artwork uit de wereld der comics op een rijtje in deze column. Welkom bij de drieëntwintigste editie van WAW! Weekly Artwork!

Zelf een knappe tekening gespot op het web? Of wil je je eigen werk met ons delen? Stuur dan een mailtje naar yann@brainfreeze.be. Zijn we de artiest vergeten te vermelden of heb je een fout opgemerkt in deze column? Correcties zijn altijd welkom in de comments hieronder.

We beginnen deze week met een tekening van Glenn Fabry. Fabry is wellicht het best gekend voor de covers van Garth Ennis’ Preacher, maar hier beeldt hij de hoofdrolspeler uit een andere moderne klassieker uit de Vertigostal (Transmetropolitan van Warren Ellis) af:

Spider Jerusalem door Glen Fabry

Daniel Irizarri inspireert zich op het wereldberoemde werk van Gustav Klimt voor een tekening van Superman en Lois Lane:

De kus: Superman en Lois Lane door Daniel Irizarri

Een tijdje geleden hadden we in deze column de geanimeerde DC-covers van Kerry Callen. Deze week hebben we meer werk van zijn hand. In opdracht van onze collega’s van ComicsAlliance maakte hij covers voor The War of Light (Blackest Night) en het Supermanverhaal Grounded — zoals ze eruit gezien zouden hebben als ze gemaakt waren tijdens de Silver Age of Comics.

The War of Light door Kerry Callen

Superman: Grounded door Kerry Callen

Op een dag maakte Kerry Callen de volgende bedenking:

Have you ever noticed that early Marvel covers typically showcased a superhero fighting a villain, while during the same period, DC covers presented mostly outrageous, character scenarios? I started wondering what DC would have done with the Marvel characters back in the 60’s.

Het inspireerde hem tot deze tekening:

DC Captain America door Kerry Callen

Meer van Kerry Callen vind je op zijn blog. En dan is het nu tijd voor onze vaste prik in deze column. De voornaamste voedselgroep in uw wekelijkse portie artwork: nana-nana-nana-nana-…

Batman Beyond door Alex Ross

Batman!… en companie:

Catwoman door Darwyn Cooke

Poison Ivy door Chris Stevens

Ivy in the Fall door Dustin Nguyen

Batgirl en Blackbat door Michael Walsh

Batwoman door Rachael Roux

We naderen het einde van ons Batmansegment met dit ontwerp van Cliff Chiang voor een beeldje gebaseerd op Batman: Black and White:

We sluiten af met een tekening van Pia Guerra (Y: The Last Man). Uit een twitterconversatie met Gail Simone (schrijfster van o.a. Batgirl) blijkt dat de twee graag eens zouden samenwerken. Zien we binnenkort een Elseworlds met Batgirl in de hoofdrol? De kans lijkt niet meteen groot, maar dit zou lang geen mis begin zijn:

Batgirl door Pia Guerra

Als uitsmijter deze week hebben we het betere knip-en-plakwerk. Oké, “beter” is veel gezegd. Maar we hebben het hier niet over een toetsencombinatie, maar iemand die daadwerkelijk aan de slag is gegaan met een schaar en lijm! Kunst met een kleine “k”, maar toch leuk:

Daarmee zit deze editie van WAW! Weekly ArtWork er alweer op. Tot volgende week!

Comments

comments


Yann

 
avatar
Eindredacteur, recensent en nieuwsposter Popcultuurliefhebber in het algemeen en comiclezer in 't bijzonder