0
Posted 26/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

P. Craig Russell gidst aankomende stripmakers

Ben jij een aanstormende stripmaker? Dan is dit misschien iets voor jou.

De bekende tekenaar P. Craig Russell (Killraven, The Ring of the Nibelung) is samen met filmmaker Wayne Alan Harold bezig met het opzetten van de educatieve videoreeks P. Craig Russell’s Guide to Graphic Storytelling. Al hun videomateriaal zal online worden gezet en gratis beschikbaar zijn. Er zal echter ook een dvd worden geproduceerd die al deze filmpjes zal bevatten plus extra materiaal. We hebben het hier over 60 minuten aan instructievideo’s.

Wat leer je dan precies?

Russell leert je de finesses van het grafisch verhalen vertellen. En nee, dan hebben we het niet zozeer over tekenen of schrijven. Nee, we gaan wat dieper. Met antwoorden op vragen zoals ‘Hoe begin je een verhaal?‘, ‘Hoe introduceer je nu eigenlijk een personage?‘ of ‘Hoe deel je je pagina effectief in?’.

Je voelt hem al aankomen. Er zit een addertje onder het gras. Het is weer Kickstarter-tijd. Ze roepen jullie hulp in voor wat extra financiële ondersteuning. Dus mocht je willen helpen met het opleiden van ‘de comicmakers van morgen‘, dan mag je hier klikken en een bescheiden donatie achterlaten. Zij zullen je dankbaar zijn.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar