2
Posted 24/01/2012 by Arno in Comics
 
 

Dan toch geen Skrulls in Avengers film?

Dat Loki, de leugenachtige stiefbroer van Thor, de hoofdschurk in The Avengers-film zal worden is een no-brainer. In zowat alle incarnaties van de comic was hij het immers ook die ongewild verantwoordelijk was voor de vorming van Earth’s Mightiest Heroes. Eerdere geruchten omtrent de Titaan Thanos of zelfs een cameo van Captain America‘s terugkerende aartsvijand de Red Skull als schurk in de film mogen dus afgeschreven worden.

Wat inmiddels ook al geweten is en vrij duidelijk wordt uit de trailer en andere vrijgegeven beelden, is dat de Asgardiaanse God of Mischief echter niet alleen zal staan en in feite een heel leger met zich zal meebrengen. Een buitenaards leger, dat hij vermoedelijk zal oproepen met behulp van de eerder al in Thor en Captain America: The First Avenger verschenen Tesseract (de filmversie van de Cosmic Cube). Tot hiertoe leek het vrij zeker dat de imperialistische vormveranderaars de Skrulls de aarde zouden aanvallen. Gelekte gameplay footage van de vroegtijdig stopgezette Avengers-videogame zag immers deze wezens al als vijanden (met zelfs een level in het Skrull-moederschip en een leuke X-Men-Skrull als eindbaas).

Marvel Studios-opperhoofd Kevin Feige maakte in het nieuwste nummer van Empire echter een einde aan de geruchten. De Skrulls zullen dus niet verschijnen in The Avengers. Er zullen wel degelijk bestaande aliens uit het Marvel-universum in de film opduiken en de aarde aanvallen, maar hun identiteit is van geen groot belang, aldus Feige: “we bouwen niet op naar de Kree-Skrull War ofzo (een zeer belangrijke Avengers-verhaallijn uit de jaren ’70, red.)”. De commentaren van Feige sluiten in feite de drie belangrijkste buitenaardse rassen in het Marvel-universum dan al uit: dus in The Avengers geen Skrulls, geen Kree (met hun genetische offshoot de Inhumans), en geen Shi’ar. Volgens Feige ligt de identiteit van het onbekende ras eerder in de lijn van de Nine Realms uit de mythologie van Thor (dewelke technisch gezien ook wel als aliens kunnen bestempeld worden). Alweer de Ijsreuzen van Jotunheim gebruiken lijkt me sterk, hetzelfde voor de dwergen van Nidavellir.

Misschien maken dan de demonen uit Muspelheim, de doden uit Hel, de donkere elven van Svartalfheim of de Vanir, broeders en zusters van Asgard, uit Vanaheim dan meer kans? Of het kan natuurlijk dat men gewoon terug de Chitauri gebruikt, de Ultimate Marvel-versie van de Skrulls uit The Ultimates 1 & 2 en Ultimate Avengers-animatiefilms. Of Kevin Feige werd zelf vervangen door een Skrull. Hoe dan ook, Marvel Studios plant de identiteit van de aliens alvast sterk geheim te houden, dus waarschijnlijk horen we er niet zoveel meer van tot de periode rond de release van de film op 4 mei.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.