3
Posted 22/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Paul Duffield vraagt jullie hulp


De voorbije jaren was Paul Duffield (Freakangels, The Tempest) druk bezig met het tekenen van Freakangels, de webcomic van hem en Warren Ellis (Supergod, Crécy) die door Avatar werd uitgegeven in papieren bundels. Toen deze serie stopte had hij tijd om een eigen comic op te zetten. Dit werd The Firelight Isle.

Hoofdpersonen zijn Anli, een wever, en de krijger in opleiding Sen. We treden als lezer het verhaal binnen op het moment dat ze beiden beginnen met het uitoefenen van hun professie. Hun wereld is volledig ontsproten uit de fantasie van Duffield en zal als achtergrond dienen om de menselijke natuur in deze fictieve setting te verkennen. De bedoeling is dat het een boekwerk van zo’n 200 à 300 pagina’s zal worden. Vergelijkbaar met bundels als Habibi en The Arrival. Het hele pakket moet de beleving van het verhaal ondersteunen. De artiest is klaar met het schrijven en voorbereiden van deze comic en innmiddels is hij begonnen aan de productie.

Nu komen de lezers om de hoek kijken. Momenteel kan hij het zich veroorloven om een dag per week aan dit project te werken. Met dit tempo kan het letterlijk nog wel een paar jaar duren voordat het af is.  Op zich is dat geen ramp. Maar stiekem zou hij het leuk vinden als hij het zich kon veroorloven om meer tijd in deze graphic novel te stoppen.

Om dit doel te bereiken is hij een Indiegogocampagne begonnen. Mensen die via deze website geld doneren maken het voor hem mogelijk om meer tijd te stoppen in deze titel. Er moet wel eten op tafel komen.

Nu kan ik me voorstellen dat je niet zoveel bent met de summiere beschrijving van deze comic. Veel meer heeft hij ook niet bekendgemaakt. Er is wel een hele sfeervolle trailer te vinden die een fraaie impressie geeft van ‘The Firelight Isle.

Je kunt zijn voortgang volgen op de speciale website die hij hiervoor in het leven heeft geroepen:
http://www.firelightisle.com/
Hier zullen ook de pagina’s verschijnen die hij heeft afgerond. De Brainfreeze-crew zal hem in ieder geval in de gaten houden.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar