3
Posted 22/01/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Brian. K. Vaughan’s Saga

Brian K. Vaughan brak in de jaren ’00 serieus door met zijn Y: The Last Man en Ex Machina. Deze comics vormden voor hem een opstap naar Hollywood. Hij schreef mee aan de tv serie Lost en is nog betrokken bij wat potentiële pilots. Zijn we (de comiclezer) hem kwijt?

We gaven al wat hints in eerdere artikelen. Maar de grote Brian K Vaughan komt terug naar de comicswereld. Hij is niet alleen bezig met een geheimzinnig project met Marcos Martin (JSA, Daredevil), maar Image heeft hem ook nog eens overgehaald om zijn nieuwe titel bij hen onder te brengen. Samen met Fiona Staples (Mystery Society, North 40) werkt hij aan Saga.

De titel verraadt het al. Vaughan en Staples zijn bezig met het opzetten van een epos. De hoofdpersonen zijn Marko en Alana. Twee mensen die horen bij rivaliserende partijen in een grote oorlog. Ze maken elkander het hof, hebben wilde seks en negen maanden later is er een baby. De kersverse ouders hebben niet veel trek om nog langer deel uit te maken van dat oorlogsgeweld en slaan op de vlucht.

Klinkt heel ambitieus. Vaughan en Staples verwachten dat deze serie hen een paar jaar zoet zal houden.

Er was echter al wat controverse. De tekenaar Dave Dorman (Star Wars, Indiana Jones) was licht geschokt door het ontwerp voor de eerste cover. Alana geeft haar kleine de borst en dat vond hij niet geschikt voor een comic die ook gelezen wordt door kinderen. Nobel natuurlijk, ware het niet dat deze comic nooit in de markt is gezet als een titel voor alle leeftijden. Klein foutje. Maar slechte publiciteit is ook publiciteit.

In maart kunnen we zelf gaan zien hoe ze het er vanaf gaan brengen.  Saga #1 ligt op 14 maart in de winkel.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar